Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ευθύνες για Τόσκα - Σκουρλέτη για τη φωτιά στο Μάτι θα διερευνήσει η Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάστηκε  από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση της μητέρας,  που έχασε στη φονική πυρκαγια στο Μάτι την 13 χρόνη κόρη της Εβίτα,  το μικρότερο γιό της Γρηγόρη και το σύζυγό της Ανδρέα Φύτρο.
Η μήνυση της Βαρβάρας Βουκάκη διαβιβαστηκε στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών σε βαρος του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τοσκάνης και του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, καθώς σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών την αρμοδιότητα για τη δίωξη πολιτικων προσώπων την έχει η Βουλή.
Η μητέρα ζητούσε την τιμωρία του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα,  του υπουργου Εσωτερικων Παναγιώτη Σκουρλέτη,  της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, καθως επίςης του επικεφαλής  της Υπηρεσιας Πολιτικής Προστασιας Γιαννη Καπάκη, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, οπως και του δημάρχου Μαραθωνα Ηλια Ψινάκη, για εγκληματικες παραλείψεις, που οδήγησαν στον θάνατο 96 ανθρώπους στο Μάτι, ζητάει η Βαρβαρα Βουκακη, που έχασε την 13χρονη κόρη της Εβίτα, τον μικρότερο γιο της Γρηγόρη και τον σύζυγο της Ανδρέα Φύτρο.
Τους κατηγορεί για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και υποστηρίζει  οτι, ο θάνατος τους, όπως και ο θάνατος δεκάδων συμπολιτών μας, θα μπορούσε να αποφευχθεί, εάν ο κρατικός μηχανισμός και οι εντεταλμένοι λειτουργοί του, λειτουργούσαν,όπως ο νόμος ορίζει.

Στη μήνυση της περιέγραφε συγκλονιστικά στοιχεία, που καταδεικνύουν οτι, "σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις, οι μηνυόμενοι, αποδέχτηκαν την επέλευση του αποτελέσματος, ως ενδεχόμενη συνέπεια της συμπεριφοράς τους, και μάλιστα προβλέποντες το εγκληματικό αποτέλεσμα, των πράξεων τους, ως ενδεχόμενο. Δηλαδή ενήργησαν εν γνώσει του ενδεχομένου πραγμάτωσης της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, όπως εν προκειμένω".
Η κ. Βουκάκη συνοδευόμενη απο το συνήγορο της Βασίλη Καπερνάρο δήλωσε χτες παράσταση πολιτικης αγωγής και κατέθεσε στην Πυροσβεστική, ενω αύριο δίνει κατάθεση στο Λιμεναρχείο.