Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Δόθηκε ή όχι εντολή εκκένωσης;


Δόθηκε ή όχι εντολή εκκένωσης της περιοχής την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολικη Αττική;
Σε αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, η οποία διενεργεί έρευνα, για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.
Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, κατήγγειλε ότι, όταν κατέθεσε στην εισαγγελέα του παρουσιάστηκαν έγγραφα, τα οποία ο ίδιος χαρακτήρισε πλαστά, που φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.
Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι, η πλαστογραφία προήλθε από την αναπληρώτρια σε θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, με τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και του δημάρχου Διονύσου κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, στο οποίο μάλιστα αναφέρεται ότι στον κ. Μπουρνούς δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής. Ενω ισχυρίζεται ότι το Συντονιστικό δεν συνεδρίασε ποτέ.
Μέχρι στιγμής στην Β. Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.
Όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων.