Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Εισαγγελέας Εφετών: "Σώστε τα γαιδουράκια"!


Οι αναρτήσεις των “Δικογραφιών”, για περιστατικά κακοποίησης με θύματα γαιδουράκια στη Σαντορίνη, που εμφανίζονται σε εικόνες και σε βίντεο στο διαδίκτυο, να εξαναγκάζονται ακόμη και τραυματισμένα,  να μεταφέρουν τουρίστες και βαριά φορτία, προκάλεσαν την παρέμβαση του προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου Παναγιώτη Πούλιου, ο οποίος έδωσε εντολή, για κατεπείγουσα και κατ΄απόλυτη προτεραιότητα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου, να σταματήσει ο βασανισμός των ζώων και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Η παρέμβαση του εισαγγελεα Εφετών είναι η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες, για την κακοποίηση των γαιδουριών, καθώς είχε προγηθεί η εποπτεύούσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος εισαγγελέας εφετών Βιργινία Σακελαροπούλου, η οποία είχε ζητήσει να κινητοποιηθούν οι εισαγγελείς σε όλα τα νησιά, όπου παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά.
Ακολούθησε η εισαγγελέας Νάξου,  η οποία στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας,  που παρήγγειλε η κ. Σακελαροπούλου εντόπισε τέσσερα περιστατικά,  με θύματα γαϊδουράκια και ανέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Σαντορίνης να τα διερευνήσει, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Ελπίζουμε η κινητοποίηση του Προισταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σύρου, να είναι πιό αποτελεσματική και να σταματήσει το μαρτύριο των άτυχων ζώων.
Ο νόμος για την κακοποιηση προβλέπει και αυτόφωρο, ενω υπάρχει και η εγκυκλιος της προηγούμενης εισαγγελέα ΑΠ κ. Κουτζαμάνη,  που είχε ζητήσει από ολες τις εισαγγελιας της χώρας να εφαρμόζουν την αυτοφωρη διαδικασία σε τέτοια περιστατικά.