Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Κακοποίηση ζώων: Η Ερριέτα Κούρκουλου καταθέτει για τα γαιδουράκια της Υδρας


Πταισματοδίκης καλεί την Εριέττα Κούρκουλου, να καταθέσει, για τις σφοδρές καταγγελίες της ότι κακοποιούνται τα γαιδουράκια στην Υδρα, που τα υποχρεώνουν να μεταφέρουν, υπό συνθήκες... Σαχάρας, βαρύτατα φορτία, όπως ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και ηλιακούς θερμοσίφωνες.



Η κλήση της Ερριέτας Κούρκουλου, για κατάθεση ήταν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Εισαγγελέα κακοποίησης ζώων Πειραιά Θόδωρου Σακελλαρόπουλου, ο οποίος βλέποντας τις αναρτήσεις της ιδρύτριας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «A Promise to Animals» και δημιουργού της φιλοζωικής οργάνωσης Save a Greek Stray, δεν έμεινε ασυγκίνητος, αλλά διάταξε προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα είχε προηγηθεί το περιστατικό με το άλογο, που έπεσε νεκρό μέρα μεσημέρι εν μέσω καύσωνα στο κέντρο της Κέρκυρας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπαθε ανακοπή ενώ έσερνε άμαξα με τουρίστες κάτω από υψηλές θερμοκρασίες.

Για την έρευνα, που διενεργείται, για την κακοποίηση των ζώων στην Υδρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η Προισταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Μαραγκάκη, η οποία ζήτησε την επίσπευση της!



Παράλληλα ο εισαγγελέας κ. Σακελλαρόπουλος έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Υδρας να γίνεται ζύγιση, όχι μόνο του φορτίου, που μεταφέρουν τα γαιδουράκια, αλλά να καταμετράται και το βάρος των ζώων, για να ελέγχεται ο συσχετισμός φορτίου και δύναμης του ζώου.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή, όποιος από τους ιδιοκτήτες των ζώων αρνείται την παραπάνω διαδικασία, να συλλαμβάνεται για απείθεια.

ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία"