Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Απορίες, για το πρωθυπουργικό ενδιαφέρον για δίκη μεγαλοεπιχειρηματία


Στην αρχή, με τηλεφωνήματα από το πρωθυπουργικό γραφείο, προσπάθησαν να επηρεάσουν τους δικαστές του συμβουλίου εφετών, για να απαλλάξουν μεγαλοεπιχειρηματία, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για μεγάλη υπόθεση,  που αφορά δημόσιο χρημα.
Επικαλούντο, μάλιστα λόγους δημοσίου συμφερόντος, με το σκεπτικό οτι, εαν απαλλαγεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, που θα φέρουν... ανάπτυξη...
Οι δικαστές δεν... "μάσησαν" και παρέπεμψαν τον επιχειρηματία και τον  συγκατηγορούμενο του, πρώην στέλεχος δημόσιου οργανισμού.
Την επομένη ασκήθηκε αναίρεση απο την Εισαγγελία του ΑΠ, με ζητούμενο την απαλλαγή του επιχειρηματία, λογω παρέλευςης 15ετιας και άρα παραγραφής.
Ουτε και αυτο πέρασε.
Το συμβούλιο του ΑΠ αποφάνθηκε οτι, στην συγκεκριμένη περίπτωση, ισχύει ο νόμος περί καταχραστών του δημοσίου, οπου τα αδικήματα παραγράφονται με την παρέλευση 20ετιας.
Όποτε δεν τίθεται θεμα απαλλαγής του επιχειρηματία λόγω παραγραφής, γιατι με το ιδιο σκεπτικό, θα έπρεπε να τιναχτούν στον αέρα ολες οι δίκες, για τις μίζες των εξοπλιστικών, που βρίσκονται σε εξέλιξη...
Μαθαίνουμε οτι, τώρα ασκούνται πιέσεις, για να προσδιοριστεί η δίκη το συντομότερο...