Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ο Πολάκης, ο Φλώρος και τα... ναρκωτικά

Η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που υποσχέθηκε «ότι θα το πληρώσουν πολύ ακριβά οι γιατροί, που έδωσαν αναπηρία στον Αριστείδη Φλώρο της Energa», ξιφουλκεί κατά του νόμου Παρασκευόπουλου, που ψήφισε η ίδια!
Από την άλλη, με κοινή δήλωση τους, ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Ν.Δ.  Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης  Κώστας Καραγκούνης, κάνουν  λόγο «για αθρόες αποφυλακίσεις κρατουμένων επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και ρωτάνε στη Βουλή τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή: Πόσοι έχουν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλο, πόσες βεβαιώσεις του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) 
έχουν χρησιμοποιηθεί για την αποφυλάκιση βαρυποινίτων και πόσες από αυτές αφορούν κυρίως ψυχικά νοσήματα;»

Τον περασμένο Μάιο οι «Δικογραφίες», αποκάλυψαν συγκλονιστικά ντοκουμέντα για το κύκλωμα ψυχιάτρων, που δρά στις φυλακές και «βαφτίζει» χρήστες τους εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι έτσι αποφυλακίζονται.

Η υπόθεση αυτή, που αποκαλύφτηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και την ανακρίτρια ναρκωτικών Ελένη Γρυπάρη, εκκρεμεί σε γραφείο άλλου ανακριτή.

Μιά καλή ευκαιρία, γιά όλους όσους κόπτονται για τις παράνομες αποφυλακίσεις και για να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο με την υπόθεση Φλώρου, είναι να φροντίσουν να προχωρήσει η έρευνα για την δικογραφία των ψυχιάτρων, που έδιναν πιστοποιητικά – μαιμού σε εμπόρους ναρκωτικών.

Οι «Δικογραφίες», που είχαν αποκαλύψει το κύκλωμα στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, έγραφαν στις 23 Μαίου:



Χειροπέδες στα μέλη κυκλώματος, που μετέτρεπε εμπόρους σε χρήστες, για να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη, ή να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Κορυδαλλού..
Αυτά και πολλά αλλα προέκυψαν από τη δικογραφία  – φωτιά, που εξασφάλισαν  αποκλειστικά οι "Δικογραφίες" για τον ΣΚΑΙ, στο χτεσινό βραδυνό δελτίο ειδήσεων.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνέλαβαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που διακινούσε ακριβά ναρκωτικά σε πριβέ πάρτυ, κυρίως σε κοσμικά νησιά. Με την εποπτεία της 2η ανακρίτριας ναρκωτικών, Ελένης Γρυπάρη.. συνεχίστηκε η παρακολούθηση μελών της εγκληματικής οργάνωσης που δεν προφυλακίστηκαν τότε.. αυτά, οδήγησαν τις αρχές, στην σύλληψη του νέου κυκλώματος.
Οι συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, μεταξύ 2 μελών της οργάνωσης.. είναι ενδεικτικές.. η ταρίφα για την βεβαίωση του ψυχιάτρου.. έφτανε τα 1500 ευρώ..


ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Χ: Eνάμισι θέλει ε;
Λ: Ναι ρε, αυτή να μου είπε ότι, μιλάει αυτός, σίγουρα θα το κάνει το χαρτί, αλλά τώρα μη ρισκάρουμε ρε φίλε.
Χ: Εντάξει. Αφού θέλει ενάμισι, ενάμισι, ξέρω εγώ;
Λ: Aμα ρωτήσεις και ΄κει τα παιδιά, θα σου πούνε αυτές είναι οι τιμές, ρώτα, τι να σου πω δεν έχεις ρωτήσει;

Μέχρι στιγμής, ο ψυχίατρος των φυλακών Κορυδαλλού, μία δικηγόρος, η μητέρα ενός κρατούμενου, η φίλη του και ο επίσημος πραγματογνώμονας της εισαγγελίας – επίσης ψυχίατρος, συνελήφθησαν και απολογούνται τις επόμενες ημέρες..



Σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται δικηγόρος και  ψυχίατρος, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, να μπαίνουν στο γραφείο του γιατρού.. η δικηγόρος, φέρεται να πλήρωσε τον ψυχίατρο, για να εξασφαλίσει ιατρική γνωμάτευση – μαϊμού, ώστε ν’ αποφυλακίσει πελάτη της – που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών..




Είναι αποκαλυπτικά όσα λέει μητέρα κρατούμενου, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες..


Π: Την άλλη Τετάρτη που θα πάω στον ψυχίατρο θα βγάλω θα του δώσω τα λεφτά, δεν την δίνει αλλιώς τη βεβαίωση, άμα δεν πληρώσεις δεν το καταλαβαίνουν και επειδή είμαι συνάδελφος, τι έγινε;              Χ...! Θα πάω Τετάρτη βράδυ να δώσω τα λεφτά και την Πέμπτη θα πάει να κάνει τη βεβαίωση, την Παρασκευή να καταθέσουμε..

Από δεκάδες συνομιλίες, που έχει στην διάθεση του ο Σκαι, μέλη του κυκλώματος φέρονται να πληρώνουν ένα ειδος... ενοικίου σε γιατρούς και σωφρονιστικούς, για να παραμείνουν στο νοσοκομείο των φυλακων Κορυδαλλου


Π: ... εκεί πάνε για να πάρουνε λίγο αγωγή, να στρώσουνε και πάνε στην πτέρυγα μετά από είκοσι μέρες..
Α: Kαι θα πάνε και τον Κ. στην πτέρυγα;
Π: Oχι ρε του Κ. έχω πάει και δίνω κάθε μήνα 500 ευρώ. Τώρα 1.100 θα δώσω μαζί με αυτά με την βεβαίωση, κάθε μήνα δίνω 500 ευρω. Τα πάω σε αυτόν και τα δίνει εκεί πέρα στον αρχιφύλακα και σε αυτούς, και βάζει και αλλάζει τις αγωγές και βάζει ότι, δεν μπορεί να πάει στην πτέρυγα...



Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι ενός εκ των πέντε συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα και σφαίρες, ενω οι έρευνες των Αρχών επεκτεινονται και για άλλους ψυχιάτρους και δικηγόρους.


Δείτε το βιντεο στο 29.00'  http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63905