Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Ανθρωποκτονία ή ατύχημα ο θάνατος Βαλυράκη?



Φωτιά... στην προανάκριση, που διενεργεί το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για το θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, βάζει η σύζυγος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, που ζητάει να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας!

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και υφυπουργού Αθλητισμού, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία, για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν, για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

O προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου τηρεί στάση αναμονής, μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη σύζυγο του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι, η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η αιτία του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

O ιατροδικαστής εντόπισε και κακώσεις στην πλάγια αριστερή του λαιμού, το πιθανότερο από την προπέλα του σκάφους.

Ο Νίκος Καλόγριας αναφέρει επίσης στο πόρισμά του ότι, συνεπακόλουθο ήταν ο πνιγμός, ενώ δεν διαπίστωσε να είχε υποστεί νωρίτερα έμφραγμα.