Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Εισαγγελική παρέμβαση, για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης της Χρυσής Ολυμπιονίκη της Ιστιοπολοϊας!


Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της Χρυσής Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοϊας Σοφίας Μπεκατώρου ότι, την κακοποίησε σεξουαλικά, πριν από 23 χρόνια, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Αριστείδης Αδαμόπουλος, παρά το ενδεχόμενο, να έχει παραγραφεί το αδίκημα, λόγω παρέλευσης εικοσαετίας.

Ο καταγγελόμενος, που εκτός από αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος είναι παράλληλα και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, διέψευσε κάθε εμπλοκή του.

Ωστόσο κι άλλες αθλήτριες φέρονται να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας, ενώ από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ σκόπευε να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, φέρεται ότι, τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου και ο ίδιος να συνεχίζει ως γραμματέας.

Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει.