Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Στάχτη η... στάχτη?

 

Στη... στάχτη της παραγραφής κινδυνεύει να ταφεί υπόθεση εμπρησμού, με δύο νεκρούς, εαν το δικαστήριο αποφασίσει ότι, δεν στοιχειοθετείται το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης και μετατρέψει την κατηγορία στο πλημμέλημμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Αφορά πυρκαγιά σε ισόγειο εργαστήριο – αποθήκη υδραυλικών ειδών, στην οδό Ιπποκράτους 4, στο Παλαιό Φάληρο, η οποία ξέσπασε στις 12 Σεπτεμβρίου 2014, από έλλειψη προσοχής και μέτρων ασφαλείας του ιδιοκτήτη. 

Η φωτιά πήρε διαστάσεις και είχε αποτέλεσμα, να εγκλωβιστούν, στο δεύτερο όροφο της πολυατοικίας, μία ένοικος και ο αρχιπυροσβέστης, ο οποίος με αυτοθυσία και μόνος, επιχείρησε να βοηθήσει. 

Κατηγορούμενοι,  ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, τέσσερεις αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος και τρείς πυροσβέστες,  που φέρονται υπεύθυνοι, γιά το θάνατο του συναδέλφου τους και της ενοίκου, από τις αναθυμιάσεις, καθώς επίσης και γιά τα προβλήματα υγείας δεύτερης ενοίκου, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 

Φέρονται ότι, άφησαν αβοήθητο το συνάδελφο τους Ματθαίο Μάντζιο, που προσπαθούσε μόνος του, να απεγκλωβίσει την ένοικο και τους καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια - “θα πεθάνω”, φώναζε - επισημαίνοντας ότι, η αναπνευστική του συσκευή έχει ξεμείνει από αέρα.