Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

"Η... παγίδα του Αλέξη"!

Μιά ιδιότυπη πολιτική ανάλυση, γιά όσα ζούμε, αλλά κυρίως, γιά το πού οδηγούμαστε, έχει δημοσιευτεί στον ιστότοπο του γνωστού, γιά το σκωπτικό του στυλ, "πιτσιρίκου".

Διαβάστε την:

"Τελικά, η πιο έξυπνη κίνηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν να αφήσει 37 δισεκατομμύρια στον κουμπαρά ασφαλείας, ενώ ήξερε πως θα γινόταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης.

Θα θυμάστε, ίσως, πως υπήρχαν φωνές πριν τις εκλογές του 2019, που συμβούλευαν τον Τσίπρα να μοιράσει τα δισεκατομμύρια στους πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρα, όμως, που έχει περάσει και από την ΚΝΕ, ήξερε πολύ καλά τι παγίδα έστηνε στον Μητσοτάκη.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πως άνθρωποι όπως ο Μητσοτάκης, η οικογένειά του και όλοι αυτοί οι κατσαπλιάδες της Νέας Δημοκρατίας -που είχαν στερηθεί την πρόσβαση στη μάσα για σχεδόν πέντε χρόνια- θα έπεφταν με τα μούτρα για να φάνε.

Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο -αν και είμαι πάρα πολύ έξυπνος δηλαδή- αλλά είχα καταλάβει πολύ καλά τι παγίδα έστηνε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη, οπότε στις 8 Ιουλίου του 2019, μια μέρα μετά τις εκλογές, έγραφα τα εξής:

“Οπωσδήποτε, είναι πολύ έξυπνη η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του να αφήσουν 37 δισεκατομμύρια στον κουμπαρά ασφαλείας και να φροντίσουν να ενημερώσουν τους πάντες για την ύπαρξη αυτών των χρημάτων.

Είναι βέβαιο πως οι νεοδημοκράτες έχουν λυσσάξει επειδή έχασαν την κουτάλα για 4,5 χρόνια, οπότε τώρα είναι έτοιμοι να πέσουν με τα μούτρα στη μάσα.

Οπότε, ο Τσίπρας άφησε εκεί τα 37 δισεκατομμύρια σαν τυράκι, με τη βεβαιότητα πως οι νεοδημοκράτες θα σκοτωθούν μεταξύ τους για να πάρουν ένα κομματάκι και θα γίνει του μουvιού το πανηγύρι.

Φιλελέδες, ακροδεξιοί, καραμανλικοί, φασιστάκια και άλλοι νεοδημοκράτες, μπορεί να το έπαιζαν ενωμένοι και αγαπημένοι μέχρι να νικήσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές αλλά είναι γνωστό πως μισιούνται θανάσιμα μεταξύ τους και θα βγάλουν τα μαχαίρια για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από τα φράγκα, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση ένας τζιτζιφιόγκος σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπορέσει να τους ελέγξει· χώρια που και ο Μητσοτάκης προέρχεται από μια οικογένεια με μεγάλη παράδοση στη μάσα.”

Βέβαια, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περίμεναν τον κορωνοϊό.

Άλλαξε ο κορωνοϊός τα πράγματα;

Ναι, τα άλλαξε!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να δράσει, εξαιτίας του κορωνοϊού, οπότε φάνηκε πολύ γρήγορα πόσο τελειωμένοι τενεκέδες και κατσαπλιάδες είναι όλοι αυτοί οι άριστοι.

Από την άλλη, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκτησε και μια δικαιολογία: “Να, εμείς ήμασταν έτοιμοι να φέρουμε την ανάπτυξη αλλά ήρθε ο κορωνοϊός και μας τα χάλασε”.

Τίποτα δεν τους χάλασε ο κορωνοϊός. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εργαλειοποίησε τον κορωνοϊό, ώστε να πέσει με τα μούτρα στη μάσα.

Όλοι οι πολίτες κλεισμένοι στα σπίτια τους, να πρέπει να ζητάνε άδεια για να βγουν έξω, αστυνομικοί παντού, και αυτοί να μπορούν να τρώνε από δέκα μεριές.

Το χουντοόνειρο του Άδωνη, του Βορίδη και του Χρυσοχοΐδη για καταστολή και αυταρχισμό, συναντήθηκε με το όνειρο των ντεμέκ φιλελέδων για ατελείωτη κρατική μάσα.

Βέβαια, αυτό που ξέχασαν είναι η ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων.

Οι Έλληνες είναι χάπατα, προσκυνημένοι και εθελόδουλοι -ας μου αναγνωρίσει τουλάχιστον κάποιος πως πρέπει να είμαι ο μόνος που γράφει στους αναγνώστες του “είστε καθυστερημένοι”- αλλά οι Έλληνες είναι και πάρα πολύ συναισθηματικοί.

Οι Έλληνες δεν έχουν ιδέα από πολιτική -κοιτάξτε ποιους ψηφίζουν επί δεκαετίες- αλλά είναι ψυχούλες, μωρέ, και αντιλαμβάνονται την πολιτική ως ταινία του “παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου”, επειδή είναι χαζοβιόληδες και αγαθομούνηδες.

Οπότε, επειδή οι Έλληνες αντιλαμβάνονται την πολιτική μόνο με το συναίσθημα, έχουν ταυτίσει αυτό που βιώνουν τώρα -με το lockdown και την καραντίνα- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι μήνες είναι πολλοί, το πρόβλημα δεν λύνεται, ο Κυριάκος με την καλή του βολτάρουν σαν να είναι στο μήνα του μέλιτος, οι κατσαπλιάδες της κυβέρνησης έτρεξαν να εμβολιαστούν πριν από τους γιατρούς και τις νοσοκόμες, οπότε οι Έλληνες -που έχουν φρικάρει από την κλεισούρα και την έλλειψη μπουζουκιών- έχουν πολλά νεύρα.

Το μόνο που πετυχαίνει με το να εμφανίζεται ο Μητσοτάκης είναι να ταυτίζεται όλο και περισσότερο στο μυαλό των πολιτών με αυτή την ασφυκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Δηλαδή, στο μυαλό των Ελλήνων, το πρόβλημα δεν είναι ο κορωνοϊός αλλά ο Μητσοτάκης. Βλέπουν τον Μητσοτάκη και το μόνο που τους έρχεται στο μυαλό είναι η στενοχώρια που ζουν. Μητσοτάκης ίσον στενοχώρια. Μην το ψάχνετε, έτσι σκέφτονται οι Έλληνες.

Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα των Ελλήνων είναι οι Έλληνες, αλλά είναι δύσκολο να αλλάξεις όλους τους Έλληνες, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να εξαφανίσεις τον Μητσοτάκη.

Άλλωστε, αυτό θα βόλευε πολύ και την Νέα Δημοκρατία· δεν μου το βγάζετε από το μυαλό πως οι νεοδημοκράτες έκαναν πρόεδρο του κόμματος τον Μητσοτάκη, για να τα κάνει όλα λίμπα και να ξεμπερδέψει μιά και καλή η Νέα Δημοκρατία με το Μητσοτακέικο.

Οπότε, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος περιφέρεται ανέμελος και χαζοχαρούμενος, χωρίς να έχει ιδέα τι τον περιμένει.

Οπωσδήποτε, θα μου λείψει ο Μητσοτάκης -η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πέσει μέσα σε τρελά γέλια, ενώ μας χάρισε και πάρα πολύ γέλιο- αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως είναι απολαυστικό να τα παρακολουθείς όλα αυτά από μακριά.

Το πιο ωραίο θα είναι τώρα που έχουν αντιληφθεί πως θα πάρουν τον πούλο, οπότε θα πέσουν να αρπάξουν ό,τι προλαβαίνουν, ενώ θα δίνουν στεγνά ο ένας τον άλλον.

Καλή διασκέδαση!