Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Παραιτήθηκε ο Ντογιάκος, λόγω Κουφοντίνα!

 


Ηχηρή παραίτηση του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου από μέλος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, προκάλεσε η υπόθεση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, με "σκληρή" ανακοίνωση του, επικρίνει τη στάση του Προεδρείου της ΕνΔΕ και κάνει λόγο, γιά "ευθεία και σαφή παρέμβαση, σε συγκεκριμένη υπόθεση, υπερ συγκεκριμένου καταδίκου", μετά την ανακοίνωση, με την οποία η διοίκηση Σεβαστίδη, απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία, να αναθεωρήσει τη στάση της, στο ζήτημα της μεταχείρισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισημαίνοντας οτι, "η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό".

Στην ανακοίνωση του ο κ. Ντογιάκος υποστηρίζει ότι, η ΕνΔΕ "παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως άλλωστε και ο ίδιος, ενώ χαρακτηρίζει την ενέργεια του συνδικαλιστικού του φορέα, καθ' όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφωρα την αρχή της ισονομίας" και δηλώνει ότι, δεν επιθυμεί πλέον να είναι μέλος της.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του εισαγγελέα: