Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ταραχή...

Συνεχίζονται οι "σεισμικές δονήσεις" στο εσωτερικό της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την ανακοίνωση, για το Δημήτρη Κουφοντίνα.
Με παρέμβαση του, ο Πρόεδρος Εφετών Γιώργος Παπαγεωργίου, ζητάει την παραίτηση του ΔΣ της ΕνΔΕ, θεωρώντας ότι, η ανακοίνωση τους, δεν θεμελιώνεται σε καμία παράγραφο του καταστατικού της Ένωσης και εκθέτει τα μέλη της.
Αναφέρει:

Προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Κύριοι.

Η ΕΝΔΕ έχει ονοματεπώνυμο, αρχές και ιστορία.

Κάτω από το όνομα αυτό δεν μπορεί να κρύβεται ο ανώνυμος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ» και να βάζει στο στόμα της Ένωσης τους πόθους του και τις ιδεοληψίες του.

Σας υπενθυμίζω ότι σκοπός της Ενώσεως είναι:
Η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.
Η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.

3.Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών.
Η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
Η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της.
Η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών.

Σας ΕΡΩΤΩ : Η ανακοίνωση του κυρίου γραφείου τύπου σε ποια παράγραφο θεμελιώνεται;

Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια ένωση που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της με εκθέτουν ως μέλος της συλλογικότητας και δεν σέβονται το καταστατικό της.

Περίμενα μέχρι σήμερα μια λέξη σας , όχι αυτή της συγνώμης , αλλά εσείς παραμένετε ΚΟΥΦΟΙ στην έκρηξη που μόνοι σας δημιουργήσατε.

Σας ζητώ να φύγετε πριν κάνετε και άλλη ζημία στην Ένωση

Γεώργιος Παπαγεωργίου

Μέλος της Ένωσης