Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Σε "σκηνοθεσία" Κούγια, η απολογία Λιγνάδη



Την "παράσταση" της ζωής του δίνει σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σε... "σκηνοθεσία" Αλέξη Κούγια, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, θα προσπαθήσει να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι, δεν έχει διαπράξει το αδίκημα του κατά συρρήν βιασμού, όπως κατηγορείται.
Η απολογια του αναμένεται να ξεκινήσει στις 2.30 το μεσημέρι, στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας.
Στο μεταξύ, αναμένεται να έχει συνεδριάσει το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών, επί της ένστασης ακυρότητας του εντάλματος σύλληψης Λιγνάδη, που κατέθεσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας.
Το στίγμα της απολογίας του έδωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, με όσα υποστηρίζει στην ένσταση ακυροτητας του εντάλματος σύλληψης, όπου μεταξύ αλλων αναφέρει:
“Στο ένταλμα δεν αναφέρεται κίνδυνος φυγής, αλλά αναφέρεται ότι «δήθεν υφίστανται σοβαρές ενδείξεις «ότι έχω σχεδιάσει» την τέλεση και άλλων ομοειδών σοβαρών αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων παθόντων. Οι δυο πράξεις που μου αποδίδονται έχουν παλαιό χρόνο τέλεσης, ήτοι Αύγουστο 2010 και Αύγουστο 2015, οι δε μάρτυρες κατηγορίας έχουν να με δουν πολλά χρόνια και πολλοί εξ αυτών ζουν στο εξωτερικό και κατά συνέπεια δεν ήταν σε θέση να εισφέρουν ένα πρόσφατο περιστατικό εκ του οποίου να προκύπτει ότι «έχω σχεδιάσει» να τελέσω νέα εγκλήματα. Επίσης δεν υπάρχει στη δικογραφία ο δικός μου αντίλογος και συνεπώς η αβασάνιστη αποδοχή εκ μέρους της ανακρίτριας των περιστάσεων δήθεν τέλεσης των διωκόμενων αδικημάτων δεν οφείλεται σε ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων….» αλλά «σε προκατάληψη, στο δυσμενές για εμένα κοινωνικό και πολιτικό κλίμα και στη μεροληπτική και μονόπλευρη υπερπροβολή φημών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης”.
Στην ίδια ένσταση, ο Δ. Λιγνάδης αρνείται τους βιασμούς που καταγγέλλονται και αναφέρει πως το ένα θύμα “σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε»”.

Ο κ. Λιγνάδης πρότεινε τέσσερις μάρτυρες, ζητώντας να εξεταστούν πριν απολογηθεί, υποστηρίζοντας πως έχει άλλοθι και βρισκόταν σε διαφορετικά σημεία από αυτά που καταγγέλλεται, στις επίμαχες χρονικές περιόδους.