Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ε, όχι και ΑΜΝΗΣΤΙΑ!

Γράφει ο έγκριτος νομικός Μ.Μ. στις "Δικογραφίες":

Λίγες μέρες μετά την απόρριψη της γνωμοδότησης της ΕΕΑ, από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ,  για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας,  o Λευτέρης Αυγενάκης φέρνει στο αθληικό νομοσχέδιο  διάταξη, για να μην διωχθούν τα μέλη της ΕΕΑ. 

Η σχετική διάταξη, ορίζει:Τα μέλη της Επιτροπής απολαμβάνουν πλήρους προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας, υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια για τις εμπιστευτικές πληροφορίες, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και για κάθε στοιχείο που περιέρχεται σε γνώση τους και δεν υπόκειται σε δημοσιότητα. Τα μέλη της Επιτροπής δεν εξετάζονται, δεν διώκονται, ούτε υπέχουν αστική ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, για γνώμη που διατύπωσαν ή για πράξεις ή παραλείψεις που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Κατ’ εξαίρεση διώκονται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση (363 Π.Κ.), παράβαση καθήκοντος (259 Π.Κ.) και παραβίαση του υπηρεσιακού  απορρήτου (252 Π.Κ.). Έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ευθύνονται μόνον για πράξεις ή παραλείψεις που τελέστηκαν με δόλο»…

Οταν ο Αρειος Πάγος "κλώτσησε", την ευνοική για τις τράπεζες  διάταξη, που καθιέρωνε την ασυλία τους, για το αδίκημα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι, το Ανώτατο Δικαστήριο θα δεχτεί το νόμο Αυγενάκη, για ποινική ασυλία της Μαρούπα και των υπολοίπων μελών της ΕΕΑ.

Εκτός του ότι, κάτι τέτοιο είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό, είναι αδιανόητο να επιχειρείται, μέσω νόμου  ΑΜΝΗΣΤΙΑ της ΕΕΑ!