Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Το αδιέξοδο Ζαγοράκη, εάν εκλεγεί στην ΕΠΟ (VIDEO)


Το αδιέξοδο της επικείμενης εκλογής του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Προεδρία της  ΕΠΟ, επεσήμανε χτες η  "Δίκη στο Open", σε τηλεοπτικό τετ α τετ των δημοσιογράφων Μαίρης Μπενέα - Γιώργου Μπούζου!

ΜΠΕΝΕΑ: Γιώργο  καλησπέρα. Πάνω σε όλα όσα είπες, έχω μία απορία και θέλω, να την εκφράσω δημόσια. O κ. Ζαγοράκης, τον οποίο σέβομαι και υπολείπτομαι, πριν από καιρό διεγράφη από την Κοινβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ετσι δεν είναι? Είχε γίνει τότε χαμός, με αυτό το θέμα κι εδώ στην εκπομπή. Μάλιστα, έτυχε να είμαστε στον αέρα εκείνη την ημέρα, που συνέβη.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εκείνη τη βραδιά. 

ΜΠΕΝΕΑ: Εκείνη τη βραδιά. Ναι.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Διότι είπε ότι, δεν μπορώ, να είμαι στην ίδια στέγη, με ανθρώπους, που δημιουργούν τέτοια ζητήματα στον ΠΑΟΚ. Στην ίδια πολιτική σκηνή.

ΜΠΕΝΕΑ: Εδειξε μιά εντιμότητα και έναν άκρατο συναισθηματισμό. Τώρα, ο κ. Ζαγοράκης, θα είναι ενδεχομένως υποψήφιος, γιά την Προεδρία της ΕΠΟ. Εγώ δεν καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει αυτό, να ταυτιστεί, με την επαναφορά του, με το come back του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας? Για ποιό λόγο?

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eίναι προφανώς αλληλένδετος ο λόγος...

MΠΕΝΕΑ: Δεν τον καθιστά ευάλωτο, δεν τον καθιστά τρωτό αυτό?

ΜΠΟΥΖΟΣ: Mαίρη, είναι οξύμωρο κάποιος, να μην κάνει, γιά την Κοινοβουλευτική σου Ομάδα και να κάνει γιά Πρόεδρος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Είναι δύο αλληλοσυγκρουόμενες έννοιες, οπότε, για να υπάρχει κοινη αποδοχή, θα έπρεπε να είναι και στη Νέα Δημοκρατία, στην Ομάδα του κόμματος στην Ευρωβουλή και από την άλλη, να είναι και μία υποψηφότητα, την οποία στηρίζει η Κυβέρνηση.

ΜΠΕΝΕΑ: Και αυτό, πως διασφαλίζει ότι, ο κ. Ζαγοράκης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ποδοσφαίρου και όχι τα συμφέροντα της Κυβέρνησης και του κ. Αυγενάκη?

MΠΟΥΖΟΣ: Πολύ σωστή παρατήρηση. Εχουμε κι άλλο οξύμωρο. Εχουμε δει στο παρελθόν, να έχουμε συγκρούσεις απέναντι στη Διοίκηση της ΕΠΟ και στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Αθλητισμού. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση? Θα στραφεί ο Ζαγοράκης απέναντι στα συμφέροντα της Κυβέρνησης και της παράταξης, στην οποία ανήκει? Eίναι ένα ερώτημα, που τίθεται ευθέως και ζητάει απάντηση...

Δείτε την εκπομπή: https://www.tvopen.gr/watch/57650/hdikhstoopen012f022f2021