Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

ΕΔΔΑ για Αγγελάκη κατά Κυβέρνησης: "Βρείτε τα"!


Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει συμβιβαστικά η αντιδικία του πρώην διευθυντή της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Αγγελάκη, με την Κυβέρνηση, ζητάει το Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ, που  ήταν μέχρι το 2010 κορυφαίο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), προϊστάμενος στην Διεύθυνση Κατασκοπείας, αλλά και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων της ΕΥΠ… είχε διωχθεί από την υπηρεσία του επί κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου και προσέφυγε στο ΕΔΔΑ, καταγγέλοντας παράβαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σε δύο ποινικές υποθέσεις του, που αφορούν μη δίκαιη δίκη.

Το Ευρωπαικό Δικαστήριο υποβάλλει σειρά ερωτήσεων στην Ελλάδα, γιατί απαγόρευσε στον κατηγορούμενο να έχει πρόσβαση στο υλικό της δικογραφίας και γιατί του απαγορεύθηκε το δικαίωμα να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης, όταν κατηγορήθηκε ότι παρακρατούσε έγγραφα της υπηρεσίας.
Παράλληλα το ΕΔΔΑ, καλεί τις δύο πλευρές να προτείνουν συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, άλλως θα αναγκασθεί το Δικαστήριο να εκδώσει απόφαση.