Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Δείτε το νέο τρέιλερ της "Δίκης στον Σκάι" (ΒΙΝΤΕΟ)




Η "Δίκη στον ΣΚΑΪ", στη νέα εποχή.

Η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων, δίνει πάλι τον τόνο για να μη μείνει τίποτε στο σκοτάδι.

Το ντέρμπι των "αιωνίων": Παναθηναϊκός-Ολυμπιακού - Σχολιάζει ο προπονητής Στάθης Σταθόπουλος.

Όλες οι επίμαχες φάσεις με την Ελένη Λαμπαδαρίου, πρώην μέλος της ΚΕΔ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Super League 2, ζωντανά και αποκλειστικά, απαντά σε όλα τα ερωτήματα γιά την πολύκροτη υπόθεση φορολογικής απάτης, που εντόπισε η Αρχή Κατσπλέμησης Μαύρου Χρήματος - Γιατί δεσμεύτηκαν τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η χρηματοδότηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται για τη δολοφονία Λυγγερίδη - Στο studio ο ανεξάρτητος βουλευτής Επικρατείας και ποινικολόγος Παύλος Σαράκης και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μπούζος και Μαίρη Μπενέα.

Τριάντα επτά χρόνια "Δίκη", με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Το μακροβιότερο talk show, τη Δευτέρα, στις 10 το βράδυ, ζωντανά, στην υβριδική τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σε μαγνητοσκόπηση, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον ΣΚΑΪ.

Αποχή δικηγόρων, για το νέο δικαστικό χάρτη. Κάνουν λόγο για "τριτοκοσμικές συνθήκες" και "δικαστικό χάος"


Ασχημα μπήκε ο Οκτώβρης για την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, καθώς η πρώτη μέρα του μήνα ήταν ημέρα τρίωρης αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντα τους, για τα μεγάλα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η εσπευσμένη εφαρμογή του «νέου»
Δικαστικού Χάρτη.

Οι δικηγόροι άνοιξαν μέτωπο με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αντιδρώντας στο "δικαστικό χάος", όπως χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα δικαστήρια, με την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων με τα Πρωτοδικεία.



Σήμερα πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον
Άρειο Πάγο, ενώ έπεται σειρά κινητοποιήσεων τους.

Ηδη είναι γνωστό ότι, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, θα
κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, στις 10.30, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Βουλή, για τονμεορτασμό της ημέρας Δικαιοσύνης.

Παράλληλα από τις 7 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2024 έχει
αποφασισθεί στοχευμένη αποχή από την εκδίκαση υποθέσεων ανακοπών,
εγγραφής και εξάλειψης προσημειώσεων (τόσο των πληρεξουσίων δικηγόρων
όσο και των δικηγόρων που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο του Ν.
5095/2024), καθώς και από την εκδίκαση όλων των υποθέσεων στις
περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Αθηνών.- .

Στη σημερινή του ομιλία ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσσός επισήμανε, μεταξύ άλλων:

«Ο «νέος» δικαστικός χάρτης έχει δημιουργήσει δικαστικό χάος. Η
ηλεκτρονική υποδομή δεν λειτουργεί, τα δικαστήρια αδυνατούν να
προσδιορίσουν τις υποθέσεις, οι αίθουσες συνεδρίασης είναι ακατάλληλες και
στερούνται υποδομών ακόμη και για καταγραφή/τήρηση των πρακτικών.

Η καθημερινότητα όλων των παραγόντων της δίκης έχει μεταβληθεί αρνητικά
και υφίσταται βάσιμος κίνδυνος απώλειας ουσιαστικών και δικονομικών
δικαιωμάτων των διαδίκων.

Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων και των πολιτών καταρρακώνονται καθημερινά,
δεδομένου ότι αναγκάζονται να δικάζουν σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού.

Πραγματικά, τριτοκοσμικές οι συνθήκες.

Τέτοια προχειρότητα δεν είχαμε αντιμετωπίσει ποτέ.

Το Υπουργείο όφειλε να έχει μεριμνήσει για όλα τα ζητήματα πριν την
εφαρμογή του δικαστικού χάρτη. Ως φαίνεται όμως, η κύρια μέριμνά του ήταν
η εσπευσμένη εφαρμογή του δικαστικού χάρτη για την εκταμίευση και μόνο
των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιλύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα, που
έχουν ανακύψει, πριν είναι αργά.

Δυστυχώς, είμαστε όλοι πλέον σε «αχαρτογράφητα δικαστικά νερά».



-

Και επίσημα Διευθυντής της Δικαστικής Αστυνομίας ο ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Πούλιος


Τελευταία ημέρα του Σεπτέμβρη ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα του Διευθυντή της Δικαστικής Αστυνομίας, ο επίτιμος Αντεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Πούλιο, ο οποίος ορκίστηκε χτες  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης,  παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ιώαννη Μπούγα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο κ. Πούλιος δήλωσε:

«Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Διευθυντού της Δικαστικής Αστυνομιας, η σύσταση της οποίας αποτελούσε από μακρού χρόνου αίτημα του νομικού κόσμου της χώρας.

Υπακούοντας στο υπηρεσιακό μου καθήκον, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια προς επίτευξη του σκοπού του νεοπαγούς αυτού θεσμού, συνισταμένου στην υποβοήθηση του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών και στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών».

Η στήλη εύχεται σιδεροκέφαλος!

Τηλεθέαση: Εξαιρετικά τα ποσοστά της μαγνητοσκοπημένης «Δίκης στον ΣΚΑΪ» (BINTEO)

 


Οι αποκαλύψεις με τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι μετείχαν στα αιματηρά επεισόδια του Ρέντη, που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο του 2023 αλλά και η παρουσία του εισαγγελέα του Οργανωμένου Εγκλήματος Δημήτρη Γκύζη στην «OPAP ARENA», προκάλεσαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και παρά το προχωρημένο της ώρας η μαγνητοσκοπημένη εκπομπή της «Δίκης της Δευτέρας» του ΣΚΑΙ (30/9) σημείωσε πολύ καλά ποσοστά τηλεθέασης.

Πιο συγκεκριμένα 87.330 τηλεθεατές παρακολούθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα τις αποκαλύψεις που έγιναν (ποσοστό 7.4%), γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη, αλλά και την υπόλοιπη θεματολογία της εκπομπής που παρουσίασε ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:

ΤΖΟΚΕΡ: Κέρδη άνω των 102 εκατ. ευρώ σε όλες τις κατηγορίες από την αρχή του έτους – Περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ στους μεγάλους νικητές και 14,7 εκατ. ευρώ στους τυχερούς 5αρηδες


Ο υπερτυχερός στην Πτολεμαΐδα, που κέρδισε στο ΤΖΟΚΕΡ 18,6 εκατ. ευρώ την περασμένη Κυριακή, δεν έσπασε μόνο το ρεκόρ κερδών για την εφετινή χρονιά, αλλά έγραψε ιστορία στο παιχνίδι. Πρόκειται για το 2ο μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιράσει ποτέ το ΤΖΟΚΕΡ, μετά το τον Απρίλιο του 2010 και το έπαθλο των 19,3 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο τυχερός παίκτης στην Πτολεμαΐδα αποτελεί και τον ένατο «χρυσό» νικητή στην πρώτη κατηγορία του παιχνιδιού, μέσα στο 2024.
Από την αρχή του έτους, το ΤΖΟΚΕΡ έχει μοιράσει 50.152.625 ευρώ συνολικά, στους 9 υπερτυχερούς που προέβλεψαν σωστά όλους τους αριθμούς. Παράλληλα, από την 1η Ιανουαρίου, το παιχνίδι του ΟΠΑΠ έχει αναδείξει αμέτρητους νικητές, μοιράζοντας συνολικά έπαθλα που φτάνουν τα 102.380.379 ευρώ, σε όλες τις κατηγορίες.

Κέρδη άνω των 50 εκατ. στους νικητές της πρώτης κατηγορίας

Οι 9 μεγάλοι νικητές του ΤΖΟΚΕΡ που μοιράστηκαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ μέσα στο 2024, κατέθεσαν τα δελτία τους σε καταστήματα ΟΠΑΠ της Αττικής, της Αλεξανδρούπολης, της Φλώρινας, της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας, της Κύπρου και της Πτολεμαΐδας, ενώ ένας υπερτυχερός συμμετείχε στην κλήρωση του παιχνιδιού διαδικτυακά μέσω του opaponline.gr.

2 Τριανταφυλλιά Αραμπατζή, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη

«Πριν από περίπου 7 μήνες, το ΤΖΟΚΕΡ άλλαξε για πάντα τη ζωή ενός συμπολίτη μας. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα του νικητή, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Όποιος κερδίζει ένα τόσο μεγάλο έπαθλο επιθυμεί την ανωνυμία του», αναφέρει η Τριανταφυλλιά Αραμπατζή, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη όπου ένας τυχερός παίκτης κέρδισε περισσότερα από 6,5 εκατ. ευρώ.



Γιώργος Σταυριανάκος, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ της Νίκαιας

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταυριανάκος, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ της Νίκαιας όπου βρέθηκε ο νικητής των 5,3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, υπογραμμίζει: «Για τους πράκτορες δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση, από το να βρεθεί ένας υπερτυχερός στο κατάστημα τους. Είμαι σίγουρος πως ο νικητής βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές».

Έβρεξε νικητές στη δεύτερη κατηγορία

Το ΤΖΟΚΕΡ έχει αναδείξει 147 νικητές στη δεύτερη κατηγορία, από τον Δεκέμβριο του 2023 όταν και ανανεώθηκε, μοιράζοντας συνολικά 14,7 εκατ. ευρώ σε όσους προέβλεψαν σωστά πέντε αριθμούς.

Οι τυχεροί 5άρηδες, που κέρδισαν από 100.000 ευρώ ο καθένας, κατέθεσαν τα δελτία τους σε καταστήματα ΟΠΑΠ όλης της Ελλάδας, καθώς διαδικτυακά μέσω του opaponline.gr.


Γεωργία Σοφού, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στο Περιστέρι

«Σχεδόν σε όλους τους νομούς υπάρχει κάποιο κατάστημα ΟΠΑΠ που έχει αναδείξει νικητή στη δεύτερη κατηγορία του ΤΖΟΚΕΡ», αναφέρει η Γεωργία Σοφού, ιδιοκτήτρια τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ στο Περιστέρι.



Πολυξένη Παρασκευοπούλου, ιδιοκτήτρια καταστήματος ΟΠΑΠ στα Βριλήσσια

«Κάθε επιτυχία στη δεύτερη κατηγορία του παιχνιδιού δίνει πλέον το έναυσμα για πανηγυρισμούς», υπογραμμίζει η Πολυξένη Παρασκευοπούλου, ιδιοκτήτρια τυχερού καταστήματος ΟΠΑΠ στα Βριλήσσια.

Απόψε στις 22:00 η νέα κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ απόψε το βράδυ, στην πρώτη κατηγορία του παιχνιδιού. Η κλήρωση για το έπαθλο θα πραγματοποιηθεί στις 22:00. Η προθεσμία για την κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ όλης της Ελλάδας και μέσω διαδικτύου στο opaponline.gr, λήγει στις 21:30.

Όσοι συμμετάσχουν στην αποψινή κλήρωση, διεκδικούν και έπαθλα των 100.000 ευρώ, ποσό που μοιράζει το ΤΖΟΚΕΡ σε κάθε τυχερό 5άρι σε όλες τις κληρώσεις, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

18+ επίγειο |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στη "ΔΙΚΗ": «Το κράτος πέταξε στους αστυνομικούς ένα... τυράκι 30 ευρώ»!



Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, για τα κενά στην Αστυνομία, με αφορμή την υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη.«Δεν έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο. Το κράτος ήρθε να μας επιφορτίσει με το σωματικό έλεγχο και τον έλεγχο των εισιτηρίων και να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε εμάς και όχι στους παράγοντες που είναι το προϊόν τους. Μας πέταξε και ένα... τυράκι 30 ευρώ για τους αγώνες της Super League και τους ευρωπαϊκούς. Κάποια παιχνίδια χαρακτηρίζονται αόριστα υψηλής επικινδυνότητας και σε αγώνες που δεν χαρακτηρίζονται έτσι έχουμε δει να γίνονται επεισόδια» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε όλα τα άλλα κράτη ο ρόλος της αστυνομίας είναι επικουρικός και, απλώς, παρεμβαίνει. Εμάς μας δίνει το κράτος αυτό το εξτρά ποσό από τον προϋπολογισμό, δεν το δίνει από τις ομάδες. Κάποιες εταιρείες έκαναν και παρατηρήσεις για τους ελέγχους. Δεν είναι θέμα αδυναμίας της Αστυνομίας. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας όπως διατασσόμαστε, αλλά ρωτάμε αν είναι ορθό κάθε Σαββατοκύριακο να στήνονται ολόκληρες επιχειρήσεις για να γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων.

Για τον έλεγχο έξω από τις θύρες των οργανωμένων απασχολούνται, πλέον, οι διπλάσιοι αστυνομικοί, γιατί είναι και η ασφάλεια των συναδέλφων μας. Μας είχαν τάξει πολλά για τον εξοπλισμό μας, για να σώζουμε ανθρώπινες ζωές και δεν έχουν κάνει τίποτα. Μας έχουν τάξει κάμερες σε αστυνομικούς, τα κιτ πρώτων βοηθειών, αλλά δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα»

Λ.ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ":«Οι παράγοντες δεν σέβονται κανέναν και τιμωρούνται μόνο με πρόστιμα»


Ο έγκριτος νομικός αθλητικού δικαίου, Λάκης Σημαιοφορίδης, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» για τη φύλαξη των γηπέδων και την οπαδική βία, τόνισε ότι η ελληνική αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και επεσήμανε ότι όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να σταματήσουν τους επαγγελματίες οπαδούς που έχουν φτάσει στο σημείο να ελέγχουν ακόμα και τους ίδιους τους παράγοντες!

Μεταξύ άλλων είπε:

«Επιτέλους σε αυτή τη χώρα πρέπει να έχουμε διαχωρισμό ευθυνών και αρμοδιοτήτων. Υπάρχει ένα προϊόν που πωλείται από τις ανώνυμες εταιρείες και θα πρέπει οι ίδιες οι εταιρείες να φροντίζουν τους αυτοελέγχους και τις διαδικασίες της τήρησης των κανόνων του ίδιου του προϊόντος τους. Δεν είναι η υποχρεωμένη η ελληνική αστυνομία να αποτελεί την κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Μπορεί στο γήπεδο να λειτουργήσει εταιρεία σεκιούριτι. Πρέπει οι ίδιες οι ΠΑΕ να ελέγχουν τους συνδέσμους των οπαδών τους και να προστατεύσουν το προϊόν τους. Πρέπει να σταματήσουμε τους επαγγελματίες οπαδούς. Κάποιοι γίνονται επαγγελματίες οπαδοί και βγάζουν χρήματα και φτάνουν στο σημείο να ελέγχουν πρόσωπα και καταστάσεις όπου ακόμα και οι παράγοντες δεν μπορούν να τους ελέγξουν. Θυμάστε τι είχε υποστεί ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Αυτό που ζούμε είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε να βλέπουμε; Έχουμε παράγοντες που κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις, δεν σέβονται κανένα όργανο και θεσμούς και τιμωρούνται μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο ΚΑΠ και να έχουμε αφαιρέσεις βαθμών για να αλλάξουν συμπεριφορές οι παράγοντες και να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα. Οι παράγοντες δεν έχουν τη βούληση να λύσουν τα προβλήματα».

Δ.ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ στη "ΔΙΚΗ": «Η ΕΠΟ προχωράει στη σύσταση εταιρειών σεκιούριτι»



Ο σύμβουλος της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης, μίλησε στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» για τις ευθύνες της Ομοσπονδίας σε θέματα ασφαλείας: «Δεν μπλέκεται η ΕΠΟ στην κρίση των διαιτητών, ο Τσέτσιλας είναι από τα Γρεβενά και τον γνωρίζω. Είναι ακέραιος χαρακτήρας και πολύ καλός διαιτητής και τα αγγλικά του σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το γιατί δεν τον διάλεξε δεν το ξέρω, το γνωρίζει μόνο ο αρχιδιαιτητής» είπε αρχικά για το γεγονός ότι ο Τσέτσιλας δεν είχε οριστεί, αρχικά, σε ματς της 6ης αγωνιστικής και συνέχισε:«Είμαι πρόεδρος στην επιτροπή ασφάλειας από το 2017, αλλά δεν υπήρχε η βούληση στους κόλπους της ομοσπονδίας να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Τώρα, με την απόλυτη στήριξη του Μάκη Γκαγκάτση προχωράμε στη σύσταση των εταιρειών σεκιούριτι. Κάποιες εταιρείες δεν ήθελαν να πιστοποιηθούν.

Μας έχει βοηθήσει ο Μάκης Τσάτσος, που έχει αυτό το ρόλο στη Super League και πιστεύω ότι μέσα στον μέσα στον μήνα θα έχουμε τελειώσει και όσες εταιρείες δε χρησιμοποιούν αυτά τα στελέχη, θα έχουν εξοντωτικά πρόστιμα. Έτσι θα βοηθηθεί η αστυνομία.

Θα υπάρχουν εκπαιδευμένα στελέχη, όσα προβλέπεται για κάθε παιχνίδι. Υπήρχαν αγώνες όπου θα έπρεπε να βρίσκονται 200 σεκιουριτάδες και υπήρχαν 50. Θα συσταθεί σώμα εποπτών και στελεχών των εταιρειών σεκιούριτι που θα δίνουν τις λίστες και στην Αστυνομία». 

Για τους λόγους που καθυστέρησε για χρόνια η σύσταση των εταιρειών σεκιούριτι: «Εγιναν βήματα που δεν ολοκληρώθηκαν. Πέρασαν από εμάς και κάποιοι άνθρωποι δεν τα προωθούσαν. Θα δημιουργήσουμε στελέχη που θα είναι εκπαιδευμένα και που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία. Δε θα είναι οπλισμένοι, αλλά θα ξέρουν πώς να αποτρέψουν περιστατικά βίας.

Υπάρχει η διάθεση εδώ που έχει φτάσει η ιστορία. Κάποια μέτρα μπορεί να είναι ακραία, όπως απαγόρευση εισόδου. Ξαναλέω, τα θέματα ασφάλειας είναι της Πολιτείας, η ΕΠΟ παίρνει μόνο πειθαρχικά μέτρα. Οι παράγοντες ως έναν βαθμό μπορούν να κάνουν κάτι με τους οργανωμένους οπαδούς. Προφανώς, όμως, έτσι έχουν μία μεγαλύτερη δύναμη στην κοινωνία».

Για την υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη: «Η Πολιτεία δεν πρέπει να κάνει βήμα πίσω και να αποδοθούν οι ευθύνες. Πρέπει να τιμωρηθούν και κάποιοι ηθικοί αυτουργοί που όπλισαν αυτά τα χέρια, δεν πρέπει να την πληρώσουν μόνο οι εκτελεστές. Αυτό είναι αυτονόητο».


Γ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ στη "ΔΙΚΗ": «Ο Κωνσταντέλιας πρέπει να βελτιώσει τα νούμερά του»


Ο Γιάννης Αναστασίου φιλοξενήθηκε στην «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ» και ανέλυσε το ντέρμπι της Τούμπας και της OPAP ARENA, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Κωνσταντέλια.Ο έμπειρος προπονητής χαρακτήρισε την εικόνα των «πρασίνων» δυσλειτουργική και υπογράμμισε ότι αν ο Άρης θέλει να μπει σφήνα στην 4άδα θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέπεια στις εμφανίσεις του.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ντέρμπι της Τούμπας:

«Στο πρώτο 15άλεπτο ο Άρης πατούσε καλύτερα αλλά από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο δεύτερο μέρος φαινόταν ότι όποιος σκοράρει θα έχει το πλεονέκτημα για να πάρει τη νίκη. Ο Μανού πετυχαίνει ένα ωραίο γκολ, αλλά δεν γίνεται ένας τερματοφύλακας τέτοιου επιπέδου να δέχεται γκολ από εκείνη την γωνία.

Για τη δυστοκία του Κωνσταντέλια στα τελευταία ματς:

«Πλέον, στο ποδόσφαιρο όλοι κοιτούν τα νούμερα. Ο Κωνσταντέλιας είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά στα δύο παιχνίδια με Γαλατάσαραϊ και Άρη έχασε πολλές ευκαιρίες κι αν θέλει να πάει στο υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να βελτιώσει τα νούμερά του».

Για το αν ο Άρης μπορεί να μπει στην 4άδα:

«Ο Άρης πρέπει να έχει διάρκεια γιατί βλέπουμε ότι με τους μεγάλους μπορεί, αλλά με τους μικρομεσαίους πετάει βαθμούς».

Για τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ και ο προβληματικός Παναθηναϊκός:

«Βάση εικόνας η νίκη της ΑΕΚ ήταν δίκαιη. Ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά δεν έκανε τίποτα. Δεν είχε πλάνο στο παιχνίδι του. Προσπαθούσε μόνος του ο Ιωαννίδης. Κοιτάζοντας από το καλοκαίρι τον Παναθηναϊκό είναι δυσλειτουργικός. Δεν έχει κάποια κατεύθυνση και εξαρτάται από τις ατομικές ικανότητες του Ιωαννίδη και του Τετέ. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πάρει αποτέλεσμα και με τον Ολυμπιακό θα δει τη διαφορά από την κορυφή να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα. Είναι ανησυχητικό ότι ο Παναθηναϊκός εδώ και τρεις μήνες δεν πείθει με την αγωνιστική του εικόνα. Δεν σε ενθαρρύνει καθόλου η εικόνα του. Δεν έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Δεν έχει ταυτότητα στο γήπεδο. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν απείλησε σχεδόν καθόλου και δεν πήρε τίποτα από τα μπακ και τα χαφ του. Οι πρώτες έξι αγωνιστικές δεν σου δείχνουν ότι κάτι καλό έρχεται στη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Από την άλλη, η ΑΕΚ προσπαθεί να εκμετελλευτεί τα δυνατά στοιχεία του Πιερό και την ικανότητά του στο κουτί. Παράλληλα, η Ένωση έχει ορμή όταν παίζει στο σπίτι της και ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια.

Η ΑΕΚ παρά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν έχει βρει ακόμα σταθερότητα στην απόδοσή της και το θέμα είναι κατά πόσο θα έχει διάρκεια. Όταν θα επιστρέψει ο Γκαρσία, πρέπει να δουν στην ομάδα πως θα προσαρμόσουν και τον Γκαρσία και τον Πιερό στο παιχνίδι τους».

Για την αντίδραση του Ολυμπιακού μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα στο Πρωτάθλημα:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μπήκαν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού που πέρυσι αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

Ούτε ο Ολυμπιακός δεν πείθει μέχρι στιγμής με την εικόνα του. Δεν έχει συνέπεια και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι κομβικό και για τους δύο.

Με την αλλαγή ιδιοκτησίας και τις επενδύσεις που γίνονται θέλει να αφήσει το στίγμα του στην ΑΕΚ».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τι κατέθεσαν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, για τη δολοφονία Λυγγερίδη


Η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» αποκάλυψε τις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι μετείχαν στα αιματηρά επεισόδια του Ρέντη, που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο του 2023. 

Τα στοιχεία, που καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, περιγράφουν δομή εγκληματικής οργάνωσης, ενώ κάνουν λόγο για σύνδεση του ήδη προφυλακισμένου ως «αρχηγού» της "Θύρας7" Ι. Α. με  παράγοντες του επίσημου Ολυμπιακού.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ: «Τον Ι Α. τον έχω δει να μπαίνει και στη φυσούνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το θυμάμαι αυτό γιατί μου έκανε πολύ εντύπωση το να μπαίνει και στη φυσούνα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιον αγώνα ήταν. Πάντως αυτό έγινε ή στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή στην αρχή της φετινής περιόδου. Επίσης αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον Ι.Α.»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ«Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ι.Α. βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κ. και τον Μ., μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού. Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7 ,είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ«Τα ηγετικά στελέχη  της Θήρας 7 κερδίζουν χρήματα. Ο ένας τρόπος είναι ότι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια τα οποία πωλούν πριν τους αγώνες με «καπέλο» το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη ζήτηση που υπάρχει. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχω δει τον Ι.Α. να έχει πακέτο εισιτηρίων και να το δίνει σε δικά του άτομα για να τα πουλήσουν. Το πως μοιράζονται μετά τα έσοδα δεν το γνωρίζω. Στο ΣΕΦ η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν και οι περισσότερες θέσεις στο πέταλο των οργανωμένων είναι με εισιτήρια διαρκείας, τον έλεγχο εισόδου τον έχουν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών καθώς και δικοί τους άνθρωποι οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο με απλά χαρτάκια που πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν. Τα χαρτάκια αυτά είτε γράφουν Ολυμπιακός είτε για την Ενίσχυση της Θύρας 7. Σε κάθε θύρα κάθονται περίπου είκοσι άτομα και έχουν ανοιχτά τα τουρνικέ. Ο Ι.Α. μοιράζει σε αυτά τα άτομα μπλοκάκια με λαχνούς  είτε ο ίδιος είτε βάζει κάποιο δικό του άτομο και τα άτομα αυτά στις θύρες να πουλάνε τους λαχνούς».