Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Κολυμβητήριο - "φάντασμα" στην Τρίπολη, κλειστό από το 2020!



Κλειστό παραμένει από το 2020 το κλειστό Κολυμβητήριο Τρίπολης, που κατέβασε ρολά επί υπουργίας Λευτέρη Αυγενάκη, μετά την υπογραφή της σύμβασης, για την  ενεργειακή του αναβάθμιση και  τέσσερα χρόνια μετά, επί υπουργίας Βρούτση,  παραμένει στο σημείο μηδέν, με τις εγκαταστάσεις του να σαπίζουν, ενώ  ούτε ένας Αρκάς αθλητής δεν έχει ενεργό το δελτίο του, αφού δεν υπάρχει  αθλητικός  κολυμβητικός σύλλογος στην Αρκαδία, χωρίς τη δυνατότητα προπονήσεων.





Οπως εξήγησε στις "Δικογραφίες" ο τεχνικός σύμβουλος του Κολυμβητικού Ομίλου Αρκαδίας  "Τρίπολη" Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος παράλληλα είναι Γενικός Συντονιστής Αγωνιστικού Προγράμματος Πελοπονήσσου, το κακό ξεκίνησε από το 2020.



Τότε έκλεισε το κολυμβητήριο λόγω κορωνοιού, ενώ ένα χρόνο αργότερα - επί Λευτέρη Αυγενάκη -  υπογράφηκε σύμβαση, για την  υλοποίηση κατάλληλων ενεργειακών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου.

Στη μελέτη προβλεπόταν συνδυασμένο σύστημα αποτελούμενο από αντλία θερμότητας αέρα/ νερού – λέβητα πετρελαίου – γεωθερμική αντλία θερμότητας νερού / νερού για τη θέρμανση του αγωνιστικού χώρου του κολυμβητηρίου και τη θέρμανση των νερών στις κολυμβητικές δεξαμενές.

Υποτίθεται, επίσης ότι , θα τοποθετούντο κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες, πάνελ πολυουρεθάνης με αυξημένη θερμομόνωση, νέος εξοπλισμός στο μηχανοστάσιο, ανυψωτική πλατφόρμα για ΑΜΕΑ κ.α..

Το έργο είχε προϋπολογισμό 1.708.100 ευρώ και η συνολική προθεσμία παράδοσης ήταν 18 μήνες.

Επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήτου από το ΕΣΠΑ, ενώ εκταμιεύτηκαν 600.000 ευρω.

Οπως εξηγεί ο κ. Σωτηρόπουλος, ο εργολάβος φέρεται ότι, διαπίστωσε πρόβλημα στατικότητας στο σκελετό του κτιρίου και ζήτησε περαιτέρω χρηματοδότηση 600.000, παρά το ότι, το πρόβλημα περι στατικότητας δεν αποπώνεται εγγράφως από το δήμο. 


Και συνεχίζει:

"Με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου από το 2020 η πόλη μας έχει χάσει πολλα. Εκμάθηση αθλητών ( 400 ενεργοί μικροί  και μεγάλοι  πριν κλείσει σε συλλόγους ) κολυμβητικά  προγράμματα για όλο το Δήμο Τριπολης , όχι μόνο για ομάδες ) Αγωνιστικές υποχρεώσεις συλλόγων σε πανελλήνιο επίπεδο - διοργάνωση πανελληνίων και όχι μόνο αγώνων - αποκατάσταση αθλητών ή ατόμων με μυοσκελετικά προβλήματα - αθλητικό τουρισμό με επισκέπτες για 5 Σαββατοκύριακα μέσα στο χειμώνα λόγω αγώνων περιφέρειας ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ, που ήταν μια μεγάλη ανάσα για τις επιχειρήσεις του τόπου μας και όχι μονο, αλλά και των γύρω χειμερινών προορισμών  διότι είναι το μοναδικό κλειστό κολυμβητήριο, μετά την Πάτρα σε όλη την Πελοπόνησσο,  που μπορεί να λειτουργεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  Παραλληλα έχουν μείνει άνεργοι τουλάχιστον  είκοσι προπονητές συλλόγων".