Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Στον Αρειο Πάγο οι καταγγελίες γιά διάλυση της Υγείας


 ΠΗΓΗ: "κυριακάτικη δημοκρατία"

Στον Αρειο Πάγο έφτασε μία ακόμη υπόθεση, για τραγικές ελλείψεις σε δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που εκθέτει γιά πολλοστή φορά τον Υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται, επιμένοντας πως το ΕΣΥ λειτουργεί ρολόϊ και πως οι καταγγελίες για τα μεγάλα κενά είναι απλά αντικυβερνητική προπαγάνδα.

Η καταγγελία, που εκθέτει τον Υπουργό Υγείας έφτασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και προκάλεσε την παρέμβαση της Αντεισαγγελέα ΑΠ Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, διαβιβάζοντας τα σχετικά έγγραφα στον κατά τόπο αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία έφτασε δια της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στον Αρειο Πάγο, η υπόθεση αφορά την ασφάλεια των λαπαροσκοπικών επεμβάσεων της χειρουργικής κλινικής του ενός από τα μεγαλύτερα δημόσια πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το οποίο υπογράφουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου  "από τον Δεκέμβριο του 2023 έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά εργαλεία λαπαροσκοπίας και υπάρχει άμεση ανάγκη άμεσης αντικατάστασης τους ".

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο ο διευθυντης της χειρουργικής κλινικής είχε επανειλλημένα επισημάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών, ενώ γίνεται επίκληση σχετικού εγγράφου, με το οποίο από το 2020 είχε γίνει ενημέρωση από το διευθυντή της χειρουργικής κλινικής, για πρόβλημα με τα χειρουργικά εργαλεία λαπαροσκόπησης, που χρειάζονταν άμεσα αντικατάσταση.