Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Απόφαση σταθμός, γιά την αθλητική διαδοχή! (pic)

 


Οι "Δικογραφίες" αποκαλύπτουν μιά πρωτοποριακή απόφαση του Ανωτάτου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (ΚΑΣ), που εκτός των άλλων δημιουργεί δεδικασμένο, για το θέμα της αθλητικής διαδοχής.

Η υπόθεση αφορά την ομάδα της Καβάλας, που χρώσταγε χρήματα σε μια Λιθουανικη ομαδα, για την μεταγραφη ενός παικτη (training compensation – τροφεια. 

Επειδή δεν πλήρωσε, η FIFA επέβαλλε στην ελληνική ομάδα επεβαλε μεταγραφικο αποκλεισμο, καθώς έκρινε ότι, η ερασιτεχνική (ΑΟ Καβαλα) είναι η αθλητικη διαδοχος της ΠΑΕ! 

Η απόφαση θεωρείται - σταθμός, καθώς η FIFA (με την συμφωνη γνωμη του ΚΑΣ) όχι μονο δεν δεχεται ότι, μια νεα ΠΑΕ δεν εχει σχεση με την παλιά, αλλα πλεον αναγνωριζει ότι, και μια ερασιτεχνική ομάδα,  μπορει να είναι διαδοχος της  ΠΑΕ! 

Η απόφαση επεβαλε σχεδον 26.000 ευρω συν 5% τόκο από το 2022, μέχρι να γίνει η πληρωμή.

Παράλληλα το ΚΑΣ αποφάσισε ότι, η ομάδα της Καβάλας θα πληρώσει όλα τα εξοδα της διαδικασίας, τα οποία  ξεπερασαν τις 100.000 ευρω, ενώ δεν υπολογιζονται και οι αμοιβες των Ελβετων δικηγόρων, οι οποιες ξεπερνούν τις 15000 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας η ΕΠΟ έκανε αίτηση, να συμμετάσχει στην διαδικασία, η οποια δεν εγινε αποδεκτη από την ΦΙΦΑ και την Λιθουανικη ομαδα.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση: