Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή του πατέρα Αντωνίου για περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών που έλαβαν χώρα στην «Κιβωτό του Κόσμου», πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κατά την αγόρευσή της, ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή του για επιμέρους αδικήματα όπως της ηθικής αυτουργίας σε απειλή.

Πιο αναλυτικά, η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να κριθεί ένοχος κατά περίσταση για πλημμεληματικές πράξεις που σχετίζονται με σωματικές βλάβες στις δομές του Βόλου και της Χίου, καθώς ως φυσικούς αυτουργούς έχει χαρακτηρίσει τέσσερα στελέχη των δομών.

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο πατέρας Αντώνιος υπήρξε ο πνευματικός καθοδηγητής και εμπνευστής του έργου της Κιβωτού ενώ «λειτουργούσε ως πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά» τα οποία τον αντιμετώπιζαν ως «πατέρα».

«Μάρτυρας ανέφερε πως τίποτε δεν γινόταν στην Κιβωτό εάν δεν ήταν σε γνώση του πατέρα Αντώνιου. Μάρτυρας άλλη ανέφερε πως λόγος του πατέρα Αντώνιου ήταν νόμος. Άλλος μάρτυρας είπε πως δεν μπορούσε να πάμε αυτό από εδώ, εκεί. Από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο. Η άποψή του ήταν καθοριστική για Κιβωτό», τόνισε η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στον ρόλο του πατέρα Αντώνιου, η εισαγγελέας τόνισε: «Αναμφισβήτητα βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας, είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο στις αποφάσεις και τη λειτουργία των δομών. Παρά το ότι εκείνος στην απολογία του είπε ότι είχε πνευματικό ρόλο, από τις καταθέσεις συνάγεται πως είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο και η άποψη του ήταν καθοριστική για την πορεία της οργάνωσης».

Παράλληλα, η εισαγγελέας ανέλυσε τον ρόλο και των υπόλοιπων κατηγορούμενων, περιγράφοντας ένα προς ένα τα στοιχεία.