- Είναι οι ποδοσφαιριστές πιό ευαίσθητοι από τους κοινούς θνητούς?
Φαίνεται πως ναι, είναι. Και όχι μόνον πιό ευαίσθητοι, αλλά ταυτόχρονα και πιό δυνατοί από όλους εμάς.
Το απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας, που έπαιξαν στο Γουέμπλευ, στο μάτς με την Αγγλία, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχαν χάσει τον συμπαίκτη, το φίλο, τον "αδελφό" τους Τζοτζ Μπάλντοκ, που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά και τόσο απροσδόκητα.
Ο ελληνικός νόμος ορίζει ότι, σε περίπτωση θανάτου συζύγου, τέκνων, γονέων και αδελφών (ΕΓΣΣΕ 2002-2003, άρθρο 9 ), στους εργαζόμενους χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών με αποδοχές.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη άδεια χορηγείται όχι μόνο στους εξ’ αίματος, αλλά και στους εξ’ αγχιστείας συγγενείς στην ίδια γραμμή και στον ίδιο βαθμό (ΕΓΣΣΕ 2010-2012, άρθρο 8)".
Κατ΄αναγωγή λοιπόν του Ελληνικού Εργατικού Δικαίου οι έλληνες ποδοφαιριστές, που ήταν βαριά χτυπημένοι από την απώλεια του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος ήταν κάτι περισσότερο από "αδελφός", θα έπρεπε να σταματήσουν τα πάντα για δύο μέρες, για να πενθήσουν το χαμό του συμπαίκτη τους.
Φαίνεται όμως ότι, πάνω ακόμη και από το θεικό νόμο, δηλαδή το θάνατο, αλλά και πάνω και από το δίκαιο της ψυχής, που είναι το πένθος, υπερισχύει ο νόμος του ποδοσφαίρου, που μετράει τα πάντα με "τις αγωνιστικές".
Η Ευρωπαική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UEFA), αποφάσισε να μην αναβάλλει το παιχνίδι ανάμεσα σε Αγγλία και Ελλάδα, για το Nations League, καθώς δεν υπήρχαν κενές ημερομηνίες, για να γίνει ο αγώνας κάποια άλλη στιγμή.
Τα παιδιά της Εθνικής δεν είχαν το δικαίωμα, που έχουν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες του κόσμου: Να πενθήσουν!