Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Τι θα γίνει από αύριο στην έρευνα για τη NOVARTIS. Ποιές κινήσεις θα κάνει ο Μανιαδάκης

Αγριεύει ο πόλεμος της
 NOVARTIS τις επόμενες ημέρες, καθώς ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης, που εν μία νυκτί κατέστη κατηγορούμενος, αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση, με δύο κινήσεις κομβικές.
Σύμφωνα με πληροφορίες των "Δικογραφιών" ο συνήγορος του κ.Μανιαδάκη, Θόδωρος Μαντάς αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση ακύρωσης της ποινικής δίωξης, που έχει ασκηθεί στον πελάτη του,  καθώς θεωρεί ότι, ειναι παράνομη.

Επίσης ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Δημόσιας Σχολής Υγείας, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο, ενώ έφευγε με την οικογένεια του για την Ισπανία, αναμένεται να κινηθεί δικαστικά και εναντίον της απαγόρευσης εξόδου, που του επιβλήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς, οι οποίοι - κατά δήλωση του - γνώριζαν ότι σκόπευε να ταξιδέψει και είχαν συμφωνήσει.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του, θα προσβάλλει με προσφυγή στο συμβούλιο πλημμελειοδικών, την διάταξη της εισαγγελέα, με την οποία του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Από την άλλη πλευρά, αναμένονται νέες κινήσεις απο την κ. Τουλουπάκη στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρίας, κυρίως μετά την έφοδο, που διέταξε στο σπίτι του κ. Μανιαδάκη στον Διόνυσο, μετά την απόπειρα του να ταξιδέψει στο εξωτερικό.
Στο μεταξύ, ογκώδη ερωτηματικά γεννώνται, για τους χειρισμούς  της προισταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη,  μετά από τις αποκαλύψεις του Νίκου Μανιαδάκη, που όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, εν μία νυκτί κατέστη κατηγορούμενος, επειδή  δεν υπέκυψε στις πιέσεις, που δέχτηκε, για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα, όπως του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Αδωνη Γεωργιάδη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ως χρηματιζόμενους από τον φαρμακευτικό κολοσσό.
Βαριές σκιές  απλώθηκαν στην υπόθεση της NOVARTIS από τους χειρισμούς της εισαγγελέα Διαφθοράς,  όταν έγινε γνωστό ότι, ασκήθηκε ποινική δίωξη στον αναπληρωτή κοσμήτορα της Δημόσιας Σχολής Υγείας Νίκο Μανιαδάκη πριν από λίγες μέρες και του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, για πράξη, η οποία ήταν γνωστή στην κ. Τουλουπάκη από τον Νοέμβριο του 2017, από όσα είχε πει από τότε στην κατάθεση της η πρώτη προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς γνώριζε ήδη, από όσα είχε πει στην κατάθεση της - στις 6 Νοεμβρίου 2017 - η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερινη Κελέση ότι, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Δημόσιας Σχολής Υγείας Νίκος Μανιαδάκης “χρηματιζόταν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της φαρμακευτικής εταιρίας”.
Κι όμως. Παρά το γεγονός ότι, η κατάθεση Κελέση στοχοποιούσε ποινικά τον κ. Μανιαδάκη, γιατί η εισαγγελέας Διαφθοράς τον κατέστησε προστατευόμενο μάρτυρα τότε και όχι κατηγορούμενο;