Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Δέκα χρόνια σε 17χρονο Πακιστανό, για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου

Δέκα χρόνια κάθειρξη, την ανώτατη ποινή, η οποία προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, γιά ανήλικο δολοφόνο, επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων στον πακιστανικής καταγωγής 17χρονο, που κατηγορείται  με έναν 25χρονο ομοεθνή του κι έναν 27χρονο Ιρακινό, για τη δολοφονία με σκοπό τη ληστεία του 25χρονου φοιτητή, στον λόφο του Φιλοπάππου, στις 15 Αυγούστου 2018.
Στη δίκη, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του, έτσι οδηγήθηκε στη φυλακή.
Χωρίς μία συγγνώμη στους γονείς του 25χρονου φοιτητή, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι, σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν.
Επίσης ισχυρίστηκε ότι, ο ίδιος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της φίλης του φοιτητή.
Στο δικαστήριο κατέθεσαν και οι δύο Γερμανίδες, οι οποίες πέντε μέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση στο ζευγάρι, είχαν πέσει κι αυτές θύματα ληστείας των κατηγορουμένων, στο ίδιο μέρος.
Η συμβολή των δύο Γερμανίδων στην ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών ήταν καθοριστική τότε, καθώς η μία από τις δύο είχε φωτογραφίσει τους δράστες, τους οποίους αναγνώρισε στη συνέχεια η φίλη του θύματος.
Η δίκη των άλλων δύο κατηγορουμένων, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη.