Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Επιτέλους! Ανωμοτί εξηγήσεις από 15, για την αποφυλάκιση Φλώρου και τα κυκλώματα γιατρών - κρατουμένων


Δεκαπέντε άτομα που συνδέονται με την υπόθεση αποφυλάκισης Φλώρου, καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις, ως ύποπτοι τέλεσης σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
Μεταξύ των προσώπων, που έλαβαν κλήση για να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι και ο ίδιος ο Άρης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ήδη πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 21 ετών για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power , ενώ έχει και μια πρωτόδικη καταδίκη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ (δημόσιο) Γιώργου Αντωνόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης Φλώρος αποφυλακίστηκε τον περασμένο Αύγουστο κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς προσκόμισε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας 70%.
Όπως όμως αποκαλύφτηκε οι σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις, που δήθεν πιστοποιούσαν τα …σοβαρά προβλήματα υγείας του 39χρονου επιχειρηματία ήταν πλαστές!
Σε χρόνο αστραπή και μπροστά στο σάλο, που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις, αποφασίστηκε η αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο είχε διαταχθεί η υφ΄ όρων απόλυση του και η επιστροφή του στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ακολούθησε ΕΔΕ από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός , που αποκάλυψε ότι, η αποφυλάκιση Φλώρου βασίστηκε σε πλαστά πιστοποιητικά, καθώς η υποτιθέμενη μελέτη ύπνου του επιχειρηματία στην πραγματικότητα ανήκε σε άλλον ασθενή, ο οποίος όντως παρουσίαζε αυξημένο αριθμό απνοιών. Παραποιημένη ήταν επίσης η σπιρομέτρηση που είχε προσκομίσει ο κατηγορούμενος, ενώ από όσα αναφέρονται προκύπτει ότι πλαστογραφήθηκαν και υπογραφές γιατρών του Ευαγγελισμού. Ερωτήματα όμως γεννώνται και για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), καθώς στην περίπτωση του κ. Φλώρου έγινε δεκτό πιστοποιητικό ιατρού του Ευαγγελισμού σχετικά με υποτιθέμενες κρίσεις επιληψίας του, το οποίο χορηγήθηκε με εξέταση ιδιώτη γιατρού...
Η συνέχεια αποκάλυψε  φάμπρικα αποφυλακίσεων, λόγω αναπηρίας, μεταξύ των άλλων και ενός πολύ γνωστού ισοβίτη.
Μετα από αυτό, η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς , επεκτάθηκε και για αδικήματα όπως εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος , πέραν αυτών που έψαχναν από την αρχή και αφορούσαν σε δωροδοκίες και ψευδείς βεβαιώσεις .
Η δεύτερη μάλιστα περίπτωση , αυτή του ισοβίτη στην οποία έπεσαν πάνω διερευνώντας την υπόθεση Φλώρου, οδήγησε τους εισαγγελείς σε ανεύρεση στοιχείων που οδηγούν στην ύπαρξη κυκλώματος με πλοκάμια  μέσα στις φυλακές, όπου με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά κρατούμενοι για βαριά αδικήματα κατάφεραν να αποφυλακιστούν με όρους.
Ο ισοβίτης που ήδη είναι έξω είχε καταδίκες για ανθρωποκτονία και άλλα ποινικά αδικήματα και έκανε χρήση τέτοιων πλαστών πιστοποιητικών.
Μάλιστα στην κατοχή της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς περιήλθαν περί τους 340 φακέλους αποφυλακίσεων προς έλεγχο ενώ η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε την τροποποίηση του νόμου για να μπορούν να ανακαλούνται οι παράνομες αποφυλακίσεις που στηρίζονται σε πλαστά πιστοποιητικά υγείας.