Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Δεν... βιάζεται ο νέος επόπτης της έρευνας για τη Novartis, αντιεισαγγελέας ΑΠ Π. Μπρακουμάτσος

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην υπόθεση Novartis, καθώς η παραίτηση του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, ανέτρεψε το σκηνικό και δημιουργεί συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, που εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι, είτε εξαιτίας λάθος χειρισμών είτε λόγω ένδειας στοιχείων, ο πολιτικός χρόνος τελειώνει για να γίνει «προεκλογική» χρήση της υπόθεσης.
Η υπόθεση της Novartis "κατάπιε" μέχρι τώρα δύο αντιεισαγγελείς ΑΠ, καθώς ο παραιτηθείς από τη θέση του επόπτη της ανάκρισης αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, είχε αντικαταστήσει στο καίριο αυτό πόστο τον συνάδελφο του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα, με λιγότερο θορυβώδη τρόπο.
Τη θέση του επόπτη των ανακρίσεων στις Εισαγγελίες Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος ανέλαβε ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος είναι ευρύτατα γνωστός στον δικαστικό και νομικό κόσμο.
Πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από το 2004 και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Μπρακουμάτσος είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους συναδέλφους του.
Εισαγγελέας, που χειρίστηκε δύσκολες υποθέσεις, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα, να του καταλογίσουν υποχωρητικότητα ή ανεντιμότητα.
Μεταξύ άλλων διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για το Πόθεν Έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη, ήταν εισαγγελέας στη πρωτόδικη δίκη των Ζωνιανών, εισαγγελέας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που εκδίκασε υπόθεση της εταιρείας Αιγαίον Oil με εμπλεκόμενο τον αδερφό του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιάκωβο, για υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων ενώ χειρίστηκε και την προκαταρκτική έρευνα  που αφορούσε τις καταγγελίες του προφυλακισμένου για την υπόθεση του Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη.
Στο νέο του πόστο θα πρέπει να ασχοληθεί με "καυτές υποθέσεις", καθώς στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς εκκρεμούν μεταξύ άλλων αυτή την περίοδο η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια των κομμάτων, τα δάνεια των τραπεζών και οι παράνομες αποφυλακίσεις με «μαϊμού» πιστοποιητικά αναπηρίας
Ο ίδιος δεν δείχνει να βιάζεται, καθώς όπως διαμηνύει παντού, κυρίως για την υπόθεση της "Νοvartis", "πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για το υλικό της δικογραφίας".