Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Να τα χάλια! Περνάνε πειθαρχικό ανακρίτρια και εισαγγελείς, που προφυλάκισαν το Ριχάρδο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πειθαρχικές ευθύνες εισαγγελέων και ανακριτών, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του τηλε ενεχειροδανειστή Ριχάρδου, η οποία κατέληξε στο μεγαλύτερο  πολιτικό - δικαστικό φιάσκο, διερευνά ο Αρειος Πάγος.
Η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου, κάτω από το βάρος της δικαστικής γκάφας στην υπόθεση Ριχάρδου, αναγκάστηκε να παραγγείλει πειθαρχική έρευνα σε βάρος εισαγγελέα Πρωτοδικών, που άσκησε τότε την ποινική δίωξη, γιά την υπόθεση Ριχάρδου, καθώς και εναντίον της ανακρίτριας Διαφθοράς, η οποία με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, προχώρησε σε προφυλακίσεις.
Οι εξελίξεις στην υπόθεση Ριχάρδου είχαν εκθέσει  και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος μέσα από το βήμα της Βουλής βιάστηκε να μιλήσει για  εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, κατονομάζοντας μάλιστα τον γνωστό ενεχυροδανειστή.
Η προεκλογική προσπάθεια του κ. Τσίπρα, να αναδείξει τις δήθεν επιτυχίες της Κυβέρνησής του, σε αντίθεση με τις παλαιότερες κυβερνήσεις, που κουκούλωναν ανάλογες υποθέσεις, κατέληξε σε πατατρακ, καθώς λιγες μέρες μετά από τις κινηματογραφικές συλλήψεις και προφυλακίσεις, διαπιστώθηκε ότι, δεν υπήρχε... αδίκημα λαθρεμπορίας! 
Ακολούθησαν οι αποφυλακίσεις του Ριχάρδου και των υπολοίπων επτά, που είχαν οδηγηθεί στη φυλακή τότε, οι οποίοι όχι μόνον δικαιώθηκαν, αλλά θα διεκδικήσουν δικαστικά –και εκ των πραγμάτων θα κερδίσουν- αποζημίωση για την προσβολή , δυσφήμιση και ηθική ζημιά, που υπέστησαν από τις ενέργειες των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή των αστυνομικών και δικαστικών.
Με άλλα λόγια ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω των υπερφόρων, που αναγκάζεται να καταβάλλει, θα πληρώσει και στον Ριχάρδο Μυλωνά την αποζημίωση, που θα διεκδικήσει δικαστικά, για τα λάθη των κυβερνητικών και δικαστικών στελεχών.