Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σε διαφορετικά ξενοδοχεία Αγγελής και Τουλουπάκη...


Αποτέλεσμα εικόνας για τουλουπακη αγγελης
Αποτέλεσμα εικόνας για τουλουπακη αγγελης
Σε διαφορετικά ξενοδοχεία στη Βιέννη διέμειναν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Ιωάννης Αγγελής, και η επικεφαλής της,  αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, που συνταξίδεψαν προ διμήνου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, μαζί με το κλιμάκιο των επίκουρων εισαγγελέων Ντζούρα και Μανώλη, προκειμένου να παραλάβουν στοιχεία, για την υπόθεση της Novartis από κλιμάκιο Αμερικανών, είχαν ήδη συγκρουστεί, πριν από το ταξίδι εκείνο.
Πηγές από την καρδιά της Δικαιοσύνης, είπαν στις «Δικογραφίες» ότι, η ρήξη στις σχέσεις του αντιεισαγγελέα ΑΠ Γιάννη Αγγελή, με την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη,  που επισημοποιήθηκε με το πρόσφατο… διαζύγιο τους, το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω της παραίτησης Αγγελή από την εποπτεία της Διαφθοράς, είχε ξεκινήσει, όπως όλα δείχνουν, πριν από το ταξίδι της Βιέννης.

-       -  Πού θα μείνει η κ. Τουλουπάκη; Φέρεται να ρώτησε ο τότε εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς αντιεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής.
Και όταν πληροφορήθηκε το ξενοδοχείο, στο οποίο είχαν επιλέξει να διαμείνουν οι άλλοι τρεις εισαγγελείς, παρακάλεσε να του κλείσουν σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο!
Όπως και έγινε…
Ηταν η αρχή του τέλους, που εξελίχτηκε σε πολιτική και δικαστική θύελλα, η οποία πήρε διαστάσεις τυφώνα, μετά την παραίτηση Αγγελή και την επιστολή – φωτιά προς την εισαγγελέα ΑΠ, με την οποία ο αντιεισαγγελέας ΑΠ επέρριψε ευθύνες στην κ. Τουλουπάκη και το επιτελείο της, για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα, ότι αμερικανοί τους έδωσαν στοιχεία για πρώην υπουργό στη Βιέννη, προ διμήνου, και εκείνοι δεν τα παρέλαβαν.
Ο κ. Αγγελής, αν και έμεινε μόνον τρεις μήνες ως εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στην αναφορά του, επιρρίπτει ευθύνες στην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ενώ φέρεται να καταγγέλει  «τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα».
Οι βολές Αγγελή κατά της Εισαγγελίας Διαφθοράς, είχαν αποτέλεσμα, να παρέμβει η εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, η οποία, μέχρι τότε προσπαθούσε να παίξει ρόλο πυροσβέστη, στην προσπάθεια της να μεταπείσει τον κ. Αγγελή, ο οποίος είχε ήδη επιλέξει την πόρτα της εξόδου.
Η αναφορά Αγγελή, προκάλεσε την παρέμβαση της κ.  Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, όπου θα κληθούν να καταθέσουν η επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και δύο στενοί της συνεργάτες, που μαζί με τον Ιωάννη Αγγελή, συγκροτούσαν το κλιμάκιο των ελλήνων εισαγγελέων, που είχε συνάντηση με τους αμερικανούς στη Βιέννη.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες,  κατά τη συνάντηση ελλήνων εισαγγελέων και αμερικανών ομολόγων τους στη Βιέννη, δεν δόθηκε κανένα στοιχείο, ούτε σε προφορική συνομιλία δόθηκε λογαριασμός, όνομα πολιτικού η κάτι άλλο, εκτός από «αόριστες» πληροφορίες.
Η έλλειψη στοιχείων στην έρευνα ήταν, μεταξύ άλλων και ο λόγος διαφωνίας του αντιεισαγγελεα ΑΠ Γιάννη Αγγελή με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, καθώς και η αιτία, που ακούστηκε να διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι, «εγώ δεν θα πάω φυλακή».