Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πρόεδρος δικαστηρίου: "Είμαστε... της λαικής απογευματινής εμείς...".


Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη των υποβρυχίων, η διαδικασία βρισκόταν στο φόρτε της, ενω οι συνήγοροι έδιναν την πιό κρίσιμη μάχη τους, προσπαθώντας να πείσουν τους δικαστές, να αναστείλουν, μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, τις πολυετείς ποινές, που είχαν μόλις απαγγείλει στους κατηγορούμενους.
Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξανδρου Αβατάγγελου, απαριθμούσε τους λόγους, γιά τους οποίους ο πελάτης του δεν επρόκειτο να διαφύγει στο εξωτερικό, ενώ περιέγραφε το διπλωματικό του status, λέγοντας:
O κατηγορούμενος κυρία πρόεδρε έφερε την ιδιότητα του υπουργού-συμβούλου του προέδρου στις νήσους Κομόρες και ήταν διαπιστευμένος από το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη. Εχει εξάλλου, εκτός από την ελληνική, και την κομοριανή υπηκοότητα, έχει διατελέσει σύμβουλος τεσσάρων προέδρων του νησιωτικού συμπλέγματος...”.
Ετοιμόλογη και χωρίς ίχνος υπεροψίας η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Κουζέλη, απάντησε με χιούμορ: “Ο ένας κατηγορούμενος ήταν πρέσβης, ο άλλος κατηγορούμενος, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο έχει φίλο λόρδο. Δεν τα ξεχνάω αυτά, που ακούσαμε. Τι να πω; Εμεις είμαστε της... λαικής απογευματινής. Πάμε θέατρο τις Κυριακές στις 7 και το Σάββατο στις 6”.