Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Εστηναν ματς στην Τουρκία και στοίχημα στην Ελλάδα

Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε χτες η τηλεοπτική  "Δίκη", που κατέδειξε ότι, έστηναν ματς στην Τουρκία και τα στοιχημάτιζαν στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έφερε στο φως η εκπομπή, εντοπίστηκαν ύποπτοι στοιχηματισμοί με χειραγωγημένα αποτελέσματα αγώνων του τουρκικού πρωταθλήματος μπάσκετ!
 Όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", από τις 8 Οκτωβρίου 2017 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017 ανιχνεύτηκαν ύποπτα πονταρίσματα σε 18 αγώνες της Turkish League (TBL). Τα στοιχήματα έγιναν στο Κερατσίνι, στην Καλλιθέα, στην Ηλιούπολη, στο Κιάτο και στη Χαλκίδα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος παρέλαβε τα εντυπωσιακά ευρήματα από την εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία εποπτεύει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Μάλιστα σε  όλα τα ματς του τούρκικου πρωταθλήματος μπάσκετ που εμφανίζεται χειραγώγηση, σφυρίζουν τρεις συγκεκριμένοι διαιτητές, οι οποίοι φαίνεται να καθορίζουν και τη διαφορά πόντων.
 Σε αναλυτική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών, φαίνεται ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές φροντίζουν ώστε διεφθαρμένα ματς να λήγουν με συγκεκριμένη διαφορά πόντων ώστε οι γνώστες της χειραγώγησης να κερδίζουν μεγάλα ποσά. Οι στοιχηματικοί αναλυτές παρατήρησαν ότι περίπου μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα υπήρχε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα στις πέντε ελληνικές περιοχές που εντοπίστηκαν.
  Τα πρώτα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας δείχνουν ότι οι τρεις Τούρκοι διαιτητές με τα σφυρίγματά τους ουσιαστικά φρόντιζαν για την κερδοφορία Ελλήνων παικτών του στοιχήματος! Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν στην κατοχή τους τα πλήρη στοιχεία με τα ονόματα των Τούρκων και των Ελλήνων εμπλεκομένων. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.
Δείτε το βίντεο της εκπομπής