Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αποκάλυψη στη "Δίκη": Έτσι φοροδιαφεύγουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Στοιχηματικές εταιρίες που δρουν παράνομα στην Ελλάδα, εκμεταλλεύονται το ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο και φοροδιαφεύγουν συστηματικά, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταξίαρχος Γιώργος Παπαπροδρόμου ενημέρωσε την εισαγγελέα εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου ότι η blacklist των στοιχηματικών εταιριών δεν επικαιροποιείται τακτικά, ενώ whitelist δεν υπάρχει! 

Με αυτό τον τρόπο παράνομες στοιχηματικές σελίδες αλλάζουν συχνά την ονομασία τους, ενημερώνουν σχετικά το πελατολόγιό τους και αποφεύγουν την blacklist της Επιτροπής Παιγνίων, καθώς από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνο 19 επικαιροποιήσεις της σχετικής λίστας. 

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα στοιχηματικής εταιρίας που είχε περιληφθεί στον κατάλογο των 24 που έχουν προσωρινή νόμιμη άδεια λειτουργίας και άλλαζε διαρκώς την έδρα της. Από το Κουρασάο της Καραϊβικής στην Εσθονία και από το Πλατύ Ημαθίας στο Φρούριο Καβάλας. Η συγκεκριμένη εταιρία εντοπίστηκε και αποβλήθηκε από την Επιτροπή Παιγνίων διότι διεξήγαγε και νόμιμο και παράνομο στοίχημα.

Άλλη στοιχηματική εταιρία έβαζε δίπλα στην ονομασία της έναν διαφορετικό αριθμό και με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να φοροδιαφεύγει. Την ίδια στιγμή κάνουν θραύση στο διαδίκτυο τα loginforms, δηλαδή οι στοιχηματικές ιστοσελίδες σε κλειστές ομάδες ατόμων. 

Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία είναι η πρώτη δικαστική λειτουργός που εποπτεύει το ηλεκτρονικό έγκλημα, διερευνά κακουργηματικά αδικήματα, εκτιμώντας ότι στον διεθνικό χαρακτήρα των στοιχηματικών εγκλημάτων πρέπει να υπάρξει ανακριτική διείσδυση και άρση απορρήτου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950