Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Μήπως οι μάσκες είναι... DIOR?


 Το πόσο... ακριβά γούστα έχει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, το έχει αποδείξει... πλειστάκις, με τις επιλογές της σε γάντια και μάσκες, πάντα, φυσικά, με τα λεφτά του ελληνικού λαού!

Μαθαίνουμε ότι, "στις 4 Δεκεμβρίου του 2020, η Σοφία Νικολάου υπέγραψε μία ακόμη απόφαση ανάθεσης, για την προμήθεια «προστατευτικών μασκών προσώπου πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 (91.300 τεμαχίων προστατευτικών μασκών προσώπου πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 με λαστιχάκι πίσω από το αυτί) για την κάλυψη αναγκών όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και του ΙΑΑΑ Βόλου στην εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS Ε.Ε.». Το κόστος της προμήθειας ανέρχεται σε 147.102,56 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6%, ενώ η κάθε μάσκα κοστολογήθηκε στα 1,52 ευρώ".

Και αυτό, όταν από την αρχή της πανδημίας, έχει υπογράψει 11 παρεμφερείς αποφάσεις ανάθεσηςγια την προμήθεια υγειονομικού υλικού στις φυλακές και την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Συμβάσεις συνολικού κόστους 1.747.935,6 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, από την εξέταση των οποίων προέκυπταν μεταξύ άλλων ανατιμήσεις ακόμη και 454%, απευθείας αναθέσεις σε νεοσύστατες εταιρείες ή σε άλλες που αλλάζουν το καταστατικό τους λίγες ημέρες προτού υπογράψουν σύμβαση, ακόμη και σε… παντοπωλείο. https://www.documentonews.gr/article/kai-nea-apeytheias-anathesh-150000-eyrw-apo-th-sofia-nikolaoy-se-idia-etaireia

Μία εξήγηση υπάρχει: Mήπως οι μάσκες και τα γάντια είναι... DIOR?