Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Δι... χαστικό Συμβούλιο!

 Διχάστηκε ο Αρειος Πάγος, με το βούλευμα του  Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του  νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Από τα πέντε τακτικά μέλη του, τα τρία πήραν το μέρος της ανακρίτριας – Αρεοπαγίτη Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία διαφώνησε, όταν η αντεισαγγελέας ΑΠ κ. Θεοδώρου, η οποία παρίσταται στην ανάκριση, επιχείρησε να υποβάλλει ερωτήσεις στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, που είναι και μηνυτής στην υπόθεση.

Από τους πέντε ανώτατους δικαστές, δύο από τον Αρειο Πάγο και ένας από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχαν την άποψη ότι, η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, δεν μπορεί να υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες.

Σε αντίθεση με τα δύο άλλα μέλη του  Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που πήραν το μέρος της εισαγγελέα, δίνοντας της την εξουσία, να συμμετέχει ενεργά στην ανάκριση.

Θυμίζουμε ποιοί δικαστές αποτελούν τα μέλη του  Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου

Από τον Αρειο Πάγο οι Αρεοπαγίτες, Όλγα Σχετάκη – Μπονάτου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου- Κομνηνού.

 Πρώτο αναπληρωματικό μέλος η Παρασκευή Καλαϊτζή και ως δεύτερο αναπληρωματικό μέλος ο Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου 

Από το Συμβούλιο της Επικράτειας: ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Καλτσούνης και ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης. Αναπληρωματικό μέλος ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.