Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ: Ο Άρειος Πάγος απαιτεί επειγόντως "γκάζι" από τους εισαγγελείς!



Η έρευνα για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η "Δίκη στο Open", ο ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Οικονόμου, που ήδη έχει ζητήσει επίσπευση της έρευνας, για την εμπλοκή ελληνικών ομάδων της SL1 και της SL2, αναμένεται τις επόμενες ημέρες, να επισκεφθεί εκ νέου την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να συναντηθεί με τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο-Νικόλαο Μαργαρίτη, αλλά και με τον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ανώτατος εισαγγελέας θα ζητήσει ενημέρωση από τους τρεις εισαγγελείς και εκ νέου, επίσπευση της έρευνας, γιά την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, που συμπληρώνει ένα χρόνο διερεύνησης, χωρίς ακόμη να έχει καταλήξει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή σε άλλη δικονομική εκδοχή.

Πάντως, ήδη στην προανάκριση έχουν ληφθεί πολλές ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις.

Το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού ήρθε στο φως από έρευνες των Αυστριακών Διωκτικών Αρχών, όπου διαπιστώθηκε εμπλοκή πέντε χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ξεκίνησε έρευνα από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, με νόμιμη καταγραφή συνομιλιών των εμπλεκομένων.

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες, που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία, να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.