Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου


Δεν κάνουν πίσω οι δικηγόροι, που αποφάσισαν παράταση της αποχής έως 26 Φεβρουαρίου από ποινικές δίκες και άλλες διαδικασίες, καθώς επίσης και δύο ημέρες καθολική αποχή, στις 15 και 23 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και πορείες διαμαρτυρίαςΟι δικηγόροι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους και με απόφαση της ολομέλειας του σώματος παρατείνουν την αποχή από τις ποινικές δίκες και άλλες διαδικασίες έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας, (που είχε προκριθεί παράταση της αποχής μέχρι τις 12/2), είχαν αποφασιστεί δυναμικές κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο, τον δικαστικό χάρτη και τους Ποινικούς Κώδικες.


Οι νέες κινητοποιήσεις τους αφορούν την αντίδραση τους, για τη μη κατάθεση στη δημόσια διαβούλευση του λεγόμενου ερανιστικού νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις μεταφοράς σημαντικής δικαστικής ύλης στους δικηγόρους, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει.


Αρχικά είχε δοθεί διαβεβαίωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι, οι διατάξεις αυτές, θα κατατεθούν αυτοτελώς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τις επόμενες μέρες. Για το λόγο αυτό ορίστηκε για σήμερα Τετάρτη η εκ νέου συνεδρίαση της Ολομέλειας, ώστε είτε να αποκλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις είτε να κλιμακωθούν περαιτέρω.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας, θα πραγματοποιηθούν δύο καθολικές αποχές:

-Στις 15/2 με παράσταση στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της ασφάλισης όσων έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία με πληρωμή του κλάδου υγείας (έχουν ασφάλιση έως 28/2) με αίτημα να επαναληφθεί η σχετική ρύθμιση για ένα ακόμα έτος.


-Στις 23/2 με παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών για ικανοποίηση όλων των οικονομικών αιτημάτων των δικηγόρων.