Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Ποιοί κρύβονται πίσω από τις δύο μαφιόζικες επιθέσεις στο ποδόσφαιρο;


Μετά από το μαφιόζικο χτύπημα από αγνώστους στο δημοσιογράφο Αρη Ασβεστά, η «Δίκη στον Σκαι» αποκάλυψε χτες το βράδυ ότι, τέσσερεις άγνωστοι με κράνη επιτέθηκαν με τον ίδιο τρόπο και χτύπησαν τον φίλαθλο της ΑΕΚ  Αρη Γαρυφάλλου, αφήνοντας τον αιμόφυρτο μπροστά στα μάτια της γυναίκας του.
Ο φίλαθλος της ΑΕΚ, που είχε μηνύσει το 2015 τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Περέιρα και τον ποδοσφαιριστή Κασάμι, επειδή μετά από τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έκανε άσεμνες χειρονομίες στους φιλάθλους, δεν δέχτηκε να μιλήσει τηλεφωνικά στην εκπομπή, φοβούμενος, όπως είπε για τη ζωή των παιδιών του.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πριν από λίγο έλαβα μήνυμα από τον κ. Γαρυφάλλου, που έλεγε ότι, , δεν μπορώ να σας μιλήσω, γιατί φοβάμαι για τα παιδιά μου. Τον είχαμε φιλοξενήσει, όταν είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του προπονητή του Ολυμπιακού Περέιρα και του ποδοσφαιριστή Κασάμι.
ΜΠΕΝΕΑ: Ο κ. Γαρυφάλλου είναι ο άνθρωπος, που είχε κάνει μήνυση, μετά από τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, μετά από άσεμνες χειρονομίες, που έκανε  μέσα στο γήπεδο ο  ποδοσφαιριστής Κασάμι. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Περέιρα και Κασαμι , έφαγαν από 8 μήνες με τριετή αναστολή. Η δίκη έγινε Ιούνιο 2017, μετά μήνυση, που έγινε τότε, το 2015.
Ρωτήθηκε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Αθήνας και για τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση της Δικαιοσύνης.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πoλλά από τα χτυπήματα σε δημοσιογράφους έχουν περιληφθεί σε ποδοσφαιρικές δικογραφίες. Κανένας δεν βρίσκει κανέναν. Η θεωρία των γνωστών - αγνώστων.
ΜΠΟΥΖΟΣ: Τα χτυπήματα δείχνουν στενή σχέση ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον υπόκοσμο. Γι΄αυτό υπάρχει και έγκλημα στο ποδόσφαιρο.
Ξεφεύγουμε πια από τα συνηθισμένα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο παύει να είναι ένα δημόσιο προιον του ευ αγωνίζεσθαι, είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν και αναπτύσσονται εγκληματίες. Υπάρχει σύνδεση με οργανώσεις,  που αναπτύσσονται όχι στο χωρο του ποδοσφαίρου, αλλά στο χώρο όπου υπάρχουν και  αναπτύσσονται εγκληματίες. Φοβόμαστε όλοι ότι ο συνάδελφος Αρης Ασβεστάς δεν θα είναι ούτε ο πρωτος, ουτε ο τελευταίος.
ΘΩΜΑΙΔΗΣ:Το ζήτημα είναι ποιoί είναι οι ηθικοί αυτουργοί.
Ποιοί δίνουν την εντολή. Η ΑΕΚ μιλάει για υπόκοσμο και καταδικάζει το χτύπημα Γαρυφάλλου.
ΜΠΟΥΖΟΣ: Και επειδή τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, φοβάμαι ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, φοβόμαστε για τις ζωές μας και για τις ζωές των ανθρώπων της οικογένειας  μας. Η για το τι μπορεί να μας συμβεί, μόλις σβήσουν τα φώτα της εκπομπής και βγούμε στο δρόμο.
Δείτε το video της εκπομπής στο 2.33' - 7.44' http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950