Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Κεκλεισμένων των θυρών η αναίρεση για την υπόθεση του ποδοσφαίρου

Συνεδρίασε σήμερα το 6ο τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει επι της αναίρεσης, την οποία άσκησε ο αντιεισαγγελέας του ΑΠ στο βούλευμα του συμβουλίου εφετών για την υπόθεση του ποδοσφαίρου.
Ο κ. Βουρλιώτης είχε ζητήσει να ξανακριθεί η υπόθεση απο συμβούλιο εφετών, για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης , που μετετράπη στο πλημμέλημα της συμμορίας και για τα κακουργήματα, για τα οποία το δικαστικό συμβούλιο με πρόεδρο τον κ. Σταμαδιανος είχε αποφασίσει να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι.
Στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, οι έξι δικαστες
(αντιπροεδρος Μαρία Γαλάνη Λεοναρδοπούλου, και οι αρειοπαγίτες Δημήτρης Χονδρογιάννης, Αρτεμισία Παναγιώτου, Γεώργιος Αναστασάκος, Μαρία Γεωργίου και Ευφροσύνη Καλογεράτου Ευαγγέλου) ελαβαν γνώση της υποθεσης.
Στην έδρα βρισκόταν ο αντιεισαγγελέας κ. Βουρλιώτης, ο οποίος έχει ζητήσει την αναίρεση.
Επίσης προσήλθαν δυο συνήγοροι, οι οποίοι εκπροσωπούν βασικούς κατηγορούμενους και κατέθεσαν υπομνήματα, με τα οποία ζητάνε να μην ασκηθεί αναίρεση.
Στη συνέχεια η πρόεδρος του τμήματος κ. Γαλάνη θα επιλέξει ως εισηγητή εναν αρειοαπαγίτη  απο τα μέλη του 6ου τμήματος και ενα ακόμη, που μαζί με την ίδια θα αποτελέσουν τη σύνθεση, που θα κρίνει, εαν θα γίνει δεκτή η αναίρεση.