Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Το τελευταίο ούζο του Στεφανάκου. Τι είπε ο συνήγορος του στις "Δικογραφίες"

Συγκλονισμένος, ταραγμένος και ανήσυχος ο συνήγορος του Βασίλη Στεφανάκου, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι,ο “αδελφικός του φίλος”, όπως τον αποκαλούσε έφυγε τόσα ξαφνικά και βίαια από τη ζωή.
Ο ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος στο γραφείο του χτες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την αναπάντεχη είδηση της εκτέλεσης του Στεφανάκου, με ένα ποτήρι ουίσκυ στο χέρι, έκλαιγε σαν μικρό παιδί.

Το  τηλέφωνο του χτυπούσε διαρκώς από φίλους, πελάτες και δημοσιογράφους, που ρωτούσαν για την μαφιόζικη εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου.
Οι περισσότεροι έλεγαν “συλλυπητήρια” στον Καπερνάρο, σαν να μίλαγαν σε μέλος της οικογένειας του πρώην βαρυποινίτη.
“Το μυαλό μου έχει σταματήσει. Πως είναι δυνατόν; ήταν οι πρώτες του κουβέντες.
“Μιλάγαμε με το Βασίλη στο τηλέφωνο λίγα λεπτά πριν... Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αρνούμαι να το πιστέψω. Χτες είχαμε πάει μαζί στην Χαλκίδα. Στις φυλακές. Για να δούμε ένα παιδί. Φίλο του. Αυτός δεν είχε τίποτα σπουδαίο. Βγαίνει σε λίγο. Αλλά ο Βασίλης ήθελε να τον βοηθήσει. Ηπιαμε ούζο μαζί, στη Χαλκίδα. Στου Προκόπη, μέσα στα Εφετεία. Μου έλεγε για τα χαμένα του 9 χρόνια στη φυλακή. Προσπαθούσε να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο. Μιλαγε γι΄αυτό. Ετρεχε να προλάβει. Είχε ανοιχτεί σε δουλειές. Προσπαθούσε να κανει δουλειά με υγραέριο. Ηταν όλα έτοιμα. Είχε κάνει εταιρίες. Με τον αδελφό του. Ηθελε να ξανανοίξει ένα νυχτερινό κεντρο. Μπουζούκια .Εγω τον απέτρεπα. “Μην ξαναμπλέξεις με τη νυχτα” του είχα πει. Δεν ξέρω τι να υποθέσω γι αυτό που έγινε”.
-Μπορεί να είναι ξεκαθάρισμα ή ήθελαν να του κλείσουν το στόμα για κάποιο λόγο;
“Aυτή τη στιγμή δεν ξερω τι να πω. Ισως να έχει σχέση με τη δολοφονία του Θέμη Καλαποθαράκου. Του την είχαν χρεώσει”.
-Τόσα χρόνια μετά;
“O Καλαποθαράκος δεν ήταν τυχαία περίπτωση…”.
-Τι μπορεί να επακολουθήσει;

“Δεν ξέρω. Ανοίγει μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή τη στιγμή σκέπτομαι τη μάνα του Βασίλη. Τη μάνα του και τα παιδιά του”...