Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Kαι η... πρεσβεία του Βιετναμ στην απολογία του κυκλώματος διακίνησης κρυσταλικής κάνναβης

Μόνον ο... πρέσβης του Βιετνάμ δεν ήταν παρών στην απολογία των οκτώ συλληφθέντων, για τεράστια υπόθεση διακίνησης κρυσταλικής κάνναβης, στην οποία εμπλέκονται τέσσερεις Βιετναμέζοι – μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα - ένας Γεωργιανός, ένας Τσέχος, ένας Ολλανδός και ένας έλληνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, την οποία χειρίστηκε η 2η ανακρίτρια ναρκωτικών Ελένη Γρυπάρη, χρέη διερμηνέα στη διάρκεια της απολογίας των Βιετναμέζων κατηγορουμένων έκανε ο γραμματέας της πρεσβείας του Βιετναμ, ενώ ήταν παρών και ο σύμβουλος του πρέσβη.
Μετά τις απόλογίες τους και οι οκτώ κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή, με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας κ. Γρυπάρη και της εισαγγελέα κ. Πίσχινα.
Οι οκτώ κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία «γραμμής παραγωγής» κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.
Είναι η πρώτη φορά, που εντοπίζεται στην Ελλάδα γραμμή παραγωγής του «ice», όπως λέγεται η κρυσταλλική κάνναβη σε κύβους, με περιεκτικότητα 99% τετραϋδροκανναβινόλης, που είναι η δραστική ουσία της κάνναβης.
Το ναρκωτικό αυτό απευθύνεται σε πολύ διαθέσιμα «πορτοφόλια», αφού το γραμμάριο μπορεί να κοστίζει από 70-100 ευρώ, όπως μία πολύ καλής ποιότητας κοκαΐνη.
Απολογούμενοι στην ανακρίτρια κ. Γρυπάρη και οι οκτώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με εξαίρεση τον έναν από τους Βιετναμέζους κατηγορούμενους, ο οποίος φέρεται ως ένας εκ των δυο συναρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.
Στην απολογία του, παραδέχτηκε τις κατηγορίες, μόνον όμως σχετικά με τις ποσότητες, που βρέθηκαν στο σπίτι του.
Εντύπωση έκανε ο ισχυρισμός του Γεωργιανού συγκατηγορούμενου και συναρχηγού, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ναρκωτικών και υποστήριξε ότι, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες του με τα υπόλοπα μέλη της οργάνωσης αφορούσαν συναλλαγές για bit coin!