Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Πρόσωπο της εβδομάδας: Ποδοσφαιριστές με.. τσαρβούλια!



Πρόσωπο της εβδομάδας για τις “Δικογραφίες” οι ποδοσφαιριστές του “Πανλεσβιακού”, του “Αρη”, της “Νίκης”, του “Αχιλλέα” και του “Ερμή Παμφίλων”, που παίζανε φορώντας “τσαρβούλια” με καρφιά και πριν από τον αγώνα, πηγαίνανε στην “τάρλα”.
Εκεί χτυπάγανε σε σιδερένιο καλαπόδι τα παπούτσια, για να μην τους μπαίνουνε τα καρφιά στα πέλματα...
Πρόσωπο της εβδομάδας και οι τερματοφύλακες τους, που φοράγανε τραγιάσκα, για να μην καίγονται από τον ήλιο και οι φίλαθλοι τους, που αν και αντίπαλοι, πανηγύριζαν για τα γκολ των ομάδων τους, δίπλα – δίπλα, χωρίς βεγγαλικά, μολότωφ και λοστούς, χωρίς αθλητικούς δικαστές και δίκες, χωρίς “Grexit” και διακοπή του πρωταθλήματος. ..
Ολα αυτά σε μια καταπληκτικη έκθεση φωτογραφίας, για το προπολεμικό ποδόσφαιρο της Μυτιλήνης, που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από τον πρόεδρο του εξωραιστικού συλλόγου “Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης” Μάκη Βενέτα, στο πλαίσιο του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου, που διοργάνωσαν στο νησί η “Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων”, με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης , υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι φωτογραφίες του 1930 από τον ερασιτέχνη φωτογράφο Δημήτρη Βενέτα.