Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Συνελήφθη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ασχημα μπήκε ο μήνας για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που συνελήφθη πριν από λίγο και οδηγείται στον εσαγγελέα, μετά από μηνυτήρια αναφορά κατοίκων της πόλης, για τα τεράστια προβλήματα από την συνεχιζόμενη λειψυδρία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Δικογραφιών” ο κ. Μπουτάρης
συνελήφθη νωρίς το πρωί, ενω βρισκόταν σε γνωστό καφε της πόλης, παραμένει κρατούμενος και πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εντός της ημέρας .
Μαζι του βρίσκονταν δύο ακόμη άτομα, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους αστυνομικούς, όταν πέρασαν χειροπέδες στο δήμαρχο.
Ο κ. Μπουτάρης συνελήφθη στα όρια του Αυτοφώρου, καθώς χτές το απόγευμα είχε υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από αγανακτισμένους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατήγγειλαν την πρωτοφανή κατάσταση, που βιώνουν επί έξι μέρες από τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας στη συμπρωτεύουσα, μετά τη μεγάλη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού. 
Νωρίτερα, χτες το βραδυ, ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε, να διενεργηθεί έρευνα προς κάθε κατευθυνση και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα.
Στο στόχαστρο της έρευνας:
Δήμος, περιφέρεια και ΕΥΑΘ, γιά παράβαση καθήκοντος, καθώς αναμένεται ναεξεταστεί, ποιος φταίει για την κατάσταση, που δημιουργήθηκε μετά τη βλάβη στον αγωγό της Αραβησσού, καθώς επίσης εάν είχε συντηρηθεί το δίκτυο και εάν τα χρήματα, που δόθηκαν, δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτό.
Επίσης εάν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από την παραττεταμένη λειψυδρία στην πόλη, σε νοσοκομεία και σχολεία, καθώς και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης.