Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Βρέχει... εγκληματικές οργανώσεις ναρκωτικών


Συνεχίζονται τα απανωτά χτυπήματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, καθως μετά το “ξήλωμα” μιάς από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσε ηρωίνη, κοκαινη, χασις και σκανγκ σε πέντε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, μία ακόμη με οκτώ κατηγορούμενους κατέληξε στη Δικαιοσύνη και στον Κορυδαλλό.

Με απόφαση της 2ης ανακρίτριας ναρκωτικών Ελένης Γρυπάρη, που ηταν η ίδια, η οποία είχε συντονίσει και την  επιχείρηση – σκούπα στις πέντε πλατείες του κέντρου, κατέληξαν στον Κορυδαλλό επτά από τα οκτω μέλη νέας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε κοκαίνη και κάναβη, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 2 κιλά κοκαΐνης και 48,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 55.810 ευρώ, πέντε αυτοκίνητα, τρεις μοτοσυκλέτες και ένα πιστόλι

Οι δράστες δρούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα σε Εξάρχεια, πλησίον και πέριξ πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, Μεταξουργείο, Γκάζι, Κολωνάκι, Άγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Γλυφάδα, Ελληνικό, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παλαιό Φάληρο, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Κορυδαλλό, Καλλιθέα και Μαρούσι, ενώ συνελήφθησαν στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Καισαριανή, Αγ. Αναργύρους, Χαϊδάρι, Σαρωνίδα και Κορωπί, που εξελίχτηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
Αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα - πέντε Αλβανούς και τρεις Έλληνες, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο Έλλληνες και ένας Αλβανός, μέλη της οργάνωσης.
Ολοι τους απόλογηθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια ναρκωτικών κ. Γρυπάρη και πλην ενός, οι υπόλοιποι προφυλακίστηκαν,καθώς κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες, τα όπλα και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η υπόθεση αποκαλύφτηκε, μετα από πολύμηνη διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν 35χρονος Αλβανός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της οργάνωσης, τους προμήθευε τα ναρκωτικά μέσω των άμεσων συνεργατών του, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους απόκρυψης (καβάντζες), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση τους.
Κομβικό ρόλο στην οργάνωση φερεται ότι, είχαν επίσης δύο ακόμη μέλη της και συγκεκριμένα ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, οι οποίοι παραλάμβαναν την κοκαΐνη από τον «αρχηγό» και την παρέδιδαν σε άλλα μέλη της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει ρόλο διακινητών. Οι ίδιοι, διαβίβαζαν τις εντολές του αρχηγού και εισέπρατταν μέρος των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση της κοκαΐνης.
Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την αποθήκευση-φύλαξη της κοκαΐνης και την είσπραξη των χρημάτων που προέρχονταν από την διάθεση των ναρκωτικών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, χώρους και οχήματα κατασχέθηκαν συνολικά:
- κοκαΐνη βάρους 2,104 γραμμαρίων
- ακατέργαστη κάνναβη βάρους 48,5 γραμμαρίων
- πέντε αυτοκίνητα,
- τρεις δίκυκλες μοτοσυκλέτες
- 55.810 ευρώ,
- πιστόλι και δύο γεμιστήρες
- 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
- δύο ζυγαριές ακριβείας
- 20 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- σύστημα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος με τρεις κάμερες
- πλήθος κλειδιών οικιών και οχημάτων, καθώς και
- υλικά συσκευασίας ναρκωτικών.