Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Σε ρόλο... Ζήγρα επιχειρηματίας, "εδωσε" τον Γιάννο για τα 2,5 εκ ευρω

Σε ρόλο... Ζήγρα, που "εδωσε" στους ανακριτές Διαφθοράς τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλο, επιχειρηματίας, συγκατηγορούμενος του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος απολογήθηκε λίγες ημέρες πριν τον πρώην υπουργό, υποστήριξε - σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ότι, ανέλαβε το 2002 με 2003 , να μεταφέρει για λογαρισμό του χρήματα στο εξωτερικό .
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας, ο οποίος δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, καταβάλλοντας εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ - είπε ότι πήρε στο χέρι, 2,5 εκατομμύρια ευρώ, πιστεύοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από νόμιμα έσοδα του πρώην υπουργού.
 Ο ίδιος όπως ισχυρίζεται, «δεν πήρε καμία αμοιβή, διότι έκανε μία εξυπηρέτηση σε ένα πρόσωπο που εκτιμούσε, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα μπλεγμένος».
Τα χρήματα αυτά φέρεται ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά, τα έσπαγε σε μικρότερα ποσά και στη συνέχεια έφευγαν για την Ελβετία. Από εκεί, πάλι σε μικρά ποσά κατευθύνονταν σε λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου.