Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Σκοτάδι για την Κωνσταντίνα


Στο σκοτάδι παραμένει το μυστήριο του θανάτου της 16χρονης μαθήτριας Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που πέθανε αιφνίδια, στις 15 Νοεμβρίου 2014, μετά από επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο της Αλβανίας.
Ο οδηγός ταξί, που φέρεται ότι, είχε στενές σχέσεις με τη μητέρα της και κατηγορήθηκε, για τη δολοφονία της 16χρονης, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας.
Το δικαστήριο έκρινε ότι, είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση η 16χρονη στην Αλβανία, είτε όχι, ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη και κρίνεται ομόφωνα αθώος.
Την αθώωση του οδηγού ταξί πρότεινε και ο εισαγγελέας, ο οποίος τόνισε ότι “δεν προέκυψε από τα στοιχεία ότι η κοπέλα μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση”.
H υπόθεση πήρε άσχημη τροπή στις 15 Νοεμβρίου του 2014, όταν η 16χρονη τότε μαθήτρια Κωνσταντίνα Αναγνώστη κατέρρευσε μέσα στο ταξί του κατηγορούμενου, ενώ την μετέφερε στο σπίτι της στα Γιάννενα από την Αλβανία, όπου την είχε μεταφέρει, για να υποβληθεί σε οδοντριατρική θεραπεία.
Δύο χρόνια αργότερα, μετά από ενέργειες του πατέρα της μικρής, η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε δίωξη, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως κατά του οδηγού ταξί, που είχε μεταφέρει την Κωνσταντίνα στους Αγίους Σαράντα και στη συνέχεια στα Γιάννενα.
Απολογούμενος στο δικαστήριο ο οδηγός ταξί είπε: «Με το ΙΧΕ αυτοκίνητό μου ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα .Η Κωνσταντίνα καθόταν στο πίσω κάθισμα, ήταν ευδιάθετη και άκουγε μουσική. Ξαφνικά είδα να της πέφτουν τα ακουστικά και να λιποθυμά. Αμέσως σταμάτησα κατέβηκα και της έριξα νερό προσπαθώντας να τη συνεφέρω, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνω. Την μετέφερα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα στις 2.30 και στη συνέχεια κάλεσα την Αστυνομία και ενημέρωσα τη μητέρα της» είπε.

Σε ερωτήσεις του δικαστηριου, ποιά ήταν σχεση του με την οικογένεια της 16χρονης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι, απλά γνώριζε τη μητέρα της, ότι ήταν χωρισμένοι οι γονείς του κοριτσιού και ότι, η σχέση του ήταν ακριβώς όμοια με τη σχέση που διατηρούσε με όλους τους πελάτες του, τους οποίους εξυπηρετούσε με το ταξί του για τις μετακινήσεις τους.

Δήλωσε άγνοια για το ποιος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας και τόνισε ότι, πήγε το κορίτσι στο νοσοκομείο και αφού ενημέρωσε την Αστυνομία και τη μητέρα της, έφυγε για να πάει στο αστυνομικό τμήμα και έτσι δεν είδε ποιοι συγγενείς έφτασαν πρώτοι στο νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι πήγε την 16χρονη για έκτρωση και δήλωσε άγνοια για τους λόγους όλων όσων ισχυρίζεται ο πατέρας της.
16χρονης
«
Η Κωνσταντίνα έτυχε να καταρρεύσει στα δικά μου χέρια, ήταν ένα τυχαίο γεγονός» είπε χαρακτηριστικά .
Αναστάτωση προκλήθηκε στη δικαστική αίθουσα όταν μετά το τέλος της απολογίας του κατηγορουμένου ο πατέρας της 16χρονης ξέσπασε φωνάζοντας: «φονιά, πες την αλήθεια τι έκανες στο κορίτσι μου, 5 χρόνια βασανίζεις την ψυχή της δεν λες την αλήθεια».
Το δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπερασπίστηκε τον κατηγορούμενο ταξιτζή: “Ο κατηγορούμενος ήταν προσωρινά κρατούμενος για περίπου 12 μήνες με σύμφωνη γνώμη ανακριτού και εισαγγελέως του Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων και διασύρθηκε ακραία από σειρά τηλεοπτικών εκπομπών με παρουσία και δικηγόρων πολιτικής αγωγής, όπου καταρρακώθηκε το τεκμήριο αθωότητός του».