Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Μήπως η Δικαιοσύνη... κλείνει το μάτι?


Η εισαγγελέας του ΑΠ Ξένη Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, που απέρριψε το αίτημα για τη χορήγηση άδειας στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς επίσης και τον ιατρικό του φάκελο, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.
Η κ. Δημητρίου ζήτησε επίσης και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το κόψιμο της άδειας του.
Δικαίωμα και υποχρέωση της ανωτάτης εισαγγελικής λειτουργού είναι να μελετά τα στοιχεία κάθε υπόθεσης, εφόσον κρίνει ότι, πρέπει να το κάνει, όπως δικαίωμα και υποχρέωση της είναι επίσης να παρεμβαίνει και να ζητάει να αναιρεθεί μία δικαστική απόφαση, όπως ενδεχομένως να κάνει και τώρα, με την υπόθεση του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.
Γεννάται όμως ένα πελώριο ερωτηματικό:
Πως είναι δυνατόν, η εισαγγελέας ΑΠ σήμερα, να διερευνά το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, που είπε “όχι” στο αίτημα Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές, όταν η ίδια, με πολυσέλιδη πειθαρχική αναφορά, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε ζητήσει να διωχθούν πειθαρχικά, οι τότε εισαγγελείς των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι είχαν δώσει άδεια στον Κουφοντίνα;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά; H συμβαίνει κάτι άλλο;
Περιμένουμε να δούμε...