Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πομπηία... ο Αρειος Πάγος!

Μέρες... Πομπηίας στον Αρειο Πάγο, καθώς η επαπειλούμενη από την Κυβέρνηση, εσπευσμένη αλλαγή ηγεσίας στα ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης, πριν λήξει στις 30 Ιουνίου η θητεία των σημερινών Προέδρου και  Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, έχει προκαλέσει τσουνάμι αντιδράσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα νευρική και δυσαρεστημένη φέρεται η Εισαγγελέας ΑΠ Ξένη Δημητρίου, η οποία σήκωσε και το βάρος των επιλογών της κυβέρνησης, όπως συνέβη στην περίπτωση του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, για τον οποίο, μέσα στη νύχτα ζήτησε άρον - άρον, να αναιρεθει η απόφαση των δικαστών Βόλου, που είπαν "όχι" στις εξόδους του από τις φυλακές.
Οι φήμες, που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στους διαδρόμους της Εισαγγελίας ΑΠ, σύμφωνα με τις οποίες η κ. Δημητρίου δέχτηκε αρχικα παρεναίσεις και στη συνέχεια πιέσεις από κυβερνητικά στελέχη, γιά να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολύνει την αλλαγή ηγεσιας στον Αρειο Πάγο, που διακαώς επιθυμεί η κυβέρνηση, διαψεύστηκαν από πρόσωπα, που βρίσκονται κοντά της.
Αλλες πηγές όμως μετέφεραν στις "Δικογραφίες" ότι, η εισαγγελέας ΑΠ δεν σκοπεύει να το κουνήσει ρούπι, καθώς δεν εκπληρώθηκε η κυβερνητική υπόσχεση, για να αναλάβει την προεδρία σε υπό ίδρυση Αρχη.
Οι ιδιες πληροφορίες αναφερουν ότι, η κ. Δημητριου ανοιγοκλείνει ντουλάπια και συρτάρια, ψάχνοντας και αναζητώντας δικογραφίες και υποθέσεις, για να παραγγείλει πειθαρχικές έρευνες σε βάρος συναδέλφων της.