Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Στα χέρια της Αντιπροέδρου ΑΠ Δήμητρας Κοκοτίνη, που προαλείφεται για πρόεδρος ή εισαγγελέας ΑΠ, ο Κουφοντίνας!

Την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαίου, ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης, θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών, στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, εάν θα δοθεί τελικά άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται αρνούμενος τροφή.
Στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κρίνει την άδεια Κουφοντίνα, θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος ΑΠ Δήμητρα Κοκοτίνη, η οποία προαλείφεται, για τη θέση της προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας, καθώς είναι μία από τις τρεις ανώτατες δικαστές (σ.σ. οι άλλες δύο είναι η Αντιπρόεδρος Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη), που επελέγησαν από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, γιά το ανώτατο αξίωμα της Δικαιοσύνης.
Ανώτατες δικαστικές πηγές χαρακτήριζαν... crash test, για την Αντιπρόεδρο την υπόθεση Κουφοντίνα, καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες - αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΑΠ, για τις άδειες των πολυισοβιτών, αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα αναδείξει πρόεδρο και εισαγγελέα ΑΠ, μεταξύ των τεσσάρων, που επελέγησαν από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, για την κορυφή της Δικαιοσύνης.
Η κ. Κοκοτίνη φέρεται ως φαβορί, για τη θέση της Προέδρου ΑΠ, την οποία μέχρι τις 30 Ιουνίου θα κατέχει ο σημερινός πρόεδρος ΑΠ Βασίλης Πέππας.
Πολύ ψηλά στα προγνωστικά φέρεται η κ. Κοκοτίνη και για τη θέση της εισαγγελέα ΑΠ, όπου εκεί όμως "παίζει γερά" ο πρώην ανώτατος αθλητικός εισαγγελέας, ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στη Βουλή - πήρε 15, αφού τον ψήφισε και η ΝΔ - χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για το Υπουργικό Συμβούλιο, που ενδέχεται να επιλέξει μεταξύ Καλού - Κοκοτίνη - Μπιτζούνη.
Το Δικαστικό Συμβούλιο του ΑΠ, που θα συνεδριάσει την Τρίτη, υπό την προεδρία της κ. Κοκοτίνη, θα  αποφασίσει επί της αναίρεσης, που ζήτησε η ίδια η εισαγγελέας ΑΠ, στην απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, το οποίο έχει απορρίψει το αίτημα Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας από τις φυλακές.
Αυτό για το οποίο θα αποφασίσουν οι δικαστές του Ποινικού Τμήματος ΑΠ είναι, εάν δικαιούνται άδειας από τις φυλακές και οι πολυισοβίτες, αφού έτσι το εισήγαγε η εισαγγελέας ΑΠ κ. Δημητρίου, η οποία ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση των πρωτοδικών του Βόλου, που μπήκαν και στην ουσία της υπόθεσης,καθώς όχι μόνο απέρριψαν την άδεια Κουφοντίνα, αλλά ουσιαστικά των χαρακτήρισαν "αμετανόητο".
Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος ΑΠ αναμένεται να εκδοθεί σε χρόνο εξπρές και να δημοσιευτεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 ή Πέμπτη 23 Μαίου, αντίστοιχα.
Α, και κάτι σημαντικό: H απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ΑΠ με πρόεδρο την κ. Κοκοτίνη, θα είναι η τελευταία γιά φέτος, καθώς κλείνουν τα δικαστήρια λόγω εκλογών και μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο, που θα επαναλειτουργήσει ο ΑΠ, θα δικάζουν τμήματα διακοπών.