Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Χωρίς την... ευλογία της ΝΔ, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διορισμό Προέδρου και Εισαγγελέα ΑΠ

Ακάθεκτη προχωρεί η κυβέρνηση σε ένα ακόμη ηθικό ατόπημα, όπως είναι η επιλογή της νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη, ενώ βρίσκεται σε αποδρομή, μετά την προκήρυξη εκλογών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τη νύχτα της παταγώδους ήττας του στις Ευρωεκλογές.
Το "Οχι", που εισέπραξε  ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου από τη ΝΔ, στην πρόταση του να πάρει την... ευλογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο διορισμό νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο, ενόψει της συνταξιοδότησης του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλη Πέππα και της Εισαγγελέα Ξένης Δημητρίου, μάλλον επιταχύνει, παρά επιβραδύνει τις εξελίξεις.
Ετσι, τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να ορίσει νέο πρόεδρο και εισαγγελέα ΑΠ.
Οι πληροφορίες επιμένουν στο αρχικό σχήμα, που είχαν προβλέψει οι "Δικογραφίες" και είχε... γυναικείες καμπύλες!
Σε γυναικεία χέρια, όπως όλα δείχνουν, θα περάσουν, για πρώτη φορά, ταυτόχρονα η Προεδρία και η Εισαγγελία ΑΠ, καθώς οι επιλογές θα κινηθούν μεταξύ δύο Αντιπροέδρων ΑΠ, όπως είναι οι κ.κ. Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη και της Αρεοπαγίτη Διονυσίας Μπιτζούνη.
Στενεύουν τα περιθώρια για τον αντιεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπο Βουρλιώτη, παρά το γεγονός ότι για τη θέση του Εισαγγελέα ΑΠ είχε συγκεντρώσει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (15) στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.