Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, καταθέτει ανωμοτί ο Σαλμάς στην Τουλουπάκη


Mετά από τον Ανδρέα Λοβέρδο, σειρά έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς, καθώς έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής δωροδοκιας, για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων οι οποίες γίνονταν σε διαγνωστικό κέντρο της οικογένειάς του και φέρεται να ζημίωσαν τον ΕΟΠΥΥ με περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο κ. Σαλμάς δεν εμφανίστηκε στην προισταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά ζήτησε σήμερα προθεσμία μέσω των συνηγόρων του, για να ενημερωθεί, για τη δικογραφία και να προετοιμάσει την απολογια του.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, που είχε φτασει στη Βουλή, με αίτημα την άρση της ασυλίας του:
«Διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του νυν βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, Μάριου Σαλμά, ιατρού (ορθοπεδικού) για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας, κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, σε απιστία σχετική με την υπηρεσία το αντικείμενο της οποίας έχει συνολική αξία μεγαλύτερη των 120.000 ευρώ, στρεφόμενη κατά του Δημοσίου, εκ της οποίας η ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσόν των 150.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατά μόνας».
Ο κ. Σαλμάς αρνείται όσα του αποδίδονται και κάνει λόγο για σκευωρία. Όπως υποστηρίζει δεν υπήρχε ζημία του ΕΟΠΥΥ καθώς υπήρχε συγκεκριμένο πλαφόν για τα διαγνωστικά κέντρα που δεν μπορούσε κανείς να το υπερβεί ενώ τα επίμαχα παραπεμπτικά, ισχυρίζεται, εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν από τον Οργανισμό.