Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σε λίγο η ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης, για τη "Χρυσή Αυγή"

 


Σε λιγότερο από μισή ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η ιστορική απόφαση, για τη δίκη της “Χρυσής Αυγής”.

Το δικαστήριο, με πρόεδρο την νεοπροαχθείσα αρεοπαγίτη Μαρία Λεπενιώτη, θα ανακοινώσει πρώτα την απόφαση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στη συνέχεια, γιά τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις των κατηγορουμένων.

Τελευταία θα ανακοινωθεί η απόφαση των δικαστών, για το εάν οι κατηγορούμενοι, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτό είναι και το κρίσιμο στοιχείο της δίκης, καθώς εάν το δικαστήριο υιοθετήσει την άποψη της εισαγγελέα της έδρας κ. Οικονόμου, που ζήτησε την απαλλαγή του, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, τότε όσοι από τους πρώην βουλευτές της ΧΑ είναι κατηγορούμενοι μόνον γι΄αυτό, θα πρέπει να απαλλαγούν!

Σοκ είχε προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία είχε προτείνει το Δεκέμβριο του 2019, να απαλλαγούν οι πρώην βουλευτές της ΧΑ από την κατηγορία της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και μόνο ελάχιστοι, να κριθούν ένοχοι, για εμπλοκή σε εγκληματικές πράξεις της.